Atitudini

Țara arde, babele se piaptănă

Avem multe babe în țara asta incendiată, babe care se piaptănă până ajunge cuțitul la os, ca mai apoi să-și ceară scuze și să ne spună că nu s-au așteptat la așa ceva.

În dimineața zilei de joi, 4 septembrie, în cartierul Ciocana s-a mai produs un accident rutier. Sunt și victime în stare gravă. Între timp, babele de la primărie se piaptănă și se joacă în bunghi cu șoferii de microbuze. Ba-i scot de pe rute, ba le permit iarăși să circule.
Renato Usatâi și Igor Dodon cresc în sondaje. E și normal, acțiunile populiste și concertele de estradă gratuite au fost întotdeauna un criteriu forte în alegerile electoratului moldovean. Renato și Dodon susțin că anulează acordul de asociere cu UE imediat ce ajung la guvernare. Între timp, babele din guvern prepară plăcinte record și donează mere.

La câteva sute de kilometri de noi are loc un război între Rusia și Ucraina. Posturile tv rusești, interzise demult în Ucraina, ne tot spală creierii. Babele din CCA se piaptănă și urmăresc serialele rusești preferate și știrile fantasmagorice. Mai mulți indivizi rusofoni (moldoveni care preferă să vorbească într-o rusă stâlcită) susțin că în cazul unui război vor lua armele și vor lupta de partea Rusiei.

Rondul construit pe strada Alecu Russo le face crize de nervi șoferilor de mai bine de o săptămână. Babele de la primărie se piaptănă în continuare, babele din Poliția Rutieră spun că babele de la primărie nu le-au consultat când au decis să construiască rondul.
Cel mai probabil la iarnă vom îngheța rău. Babele de la putere, care ar trebui să caute deja soluții, se pregătesc pentru alegeri. După alegeri – și potopul, sau mai bine zis – înghețul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *