Actualitate

Țarul și-a pierdut mințile!? Lavrov, ținut la distanță la fel ca Macron

Ulterior, presa internațională a relatat că motivul pentru care Macron a fost așezat la o masă imensă a fost acela că a refuzat să facă un test Covid administrat de autoritățile ruse.

Imaginile respective au fost obiectul a numeroase glume pe rețelele sociale. Lavrov a fost și el așezat la o masă lungă în cadrul convobirii de luni cu Vladimir Putin.

Șeful diplomației rusești a susținut că SUA ar fi înaintat propuneri concrete privind reducerea riscurilor militare din regiune, însă răspunsurile Uniunii Europene și al NATO au fost nesatisfăcătoare. El i-a recomandat continuarea dialogului cu Occidentul, potrivit Reuters.

Într-un schimb de replici televizat, Putin îl întreabă pe șeful diplomației ruse dacă există șanse să se ajungă la o înțelegere privind așa-zisele îngrijorări exprimate de Moscova pe tema securității din regiune sau se trage de timp cu negocieri.

Lavrov răspunde: „Am avertizat deja de mai multe ori că nu vom permite nesfârșite negocieri cu privire la chestiuni care trebuie să își găsească o soluție astăzi. (…) Trebuie să spun că întotdeauna există șanse. Mi se pare că posibilitățile noastre nu au fost epuziate… În această etapă, aș sugera continuarea (dialogului- n.red). Comentariile par să fie un semnal că probabilitatea unei acțiuni militare iminente a Rusiei este redusă, notează Reuters.

Și asta în contextul în care în ultimele zile SUA au emis repetate avertismente potrivit cărora Rusia ar putea ataca Ucraina oricând.

Sursa: 10tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *