CSI / Rusia

Teroristul rus Strelkov anunță că „România se pregătește pentru război cu Transnistria”

Coaliția româno-ucraineană se pregătește pentru o „curățare” a Transnistriei. A declarat fostul ministru al apărării al „Republicii Populare Donețk”, teroristul Igor Strelkov, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare VKontakte.

Fostul șef al secției militare a menționat că unități ale armatei moldovenești cu personal românesc și unități militare de pe teritoriul României, „îmbrăcate deja în uniforme militare moldovenești”, se pregătesc pentru operațiuni militare. În plus, Strelkov a raportat despre concentrarea militarilor ucraineni la granița cu Transnistria.

„Interesul” comandamentului militar ucrainean nu constă numai în „într-o palmă politică și propagandistică dată Kremlinului”, ci are și obiective destul de aplicate: capturarea bazei de depozitare a munițiilor din Kolbasna, unde există încă o cantitate destul de mare de muniție pentru sistemele de artilerie de fabricație sovietică”, a explicat Strelkov.

Potrivit ex-ministrului, în Moldova tuturor le este frică de război, dar „dacă (sau mai bine zis, când) va veni comanda, pe ei nimeni nu-i va întreba”.

Strelkov recunoaște că armata rusă din Transnistria este izolată

În plus, Strelkov a subliniat că a fost planificat un atac asupra Transnistriei din două părți, iar armata republicii nu va putea rezista mult timp fără sprijin extern; în același timp, armata rusă este „acum în imposibilitatea” de a-i oferi asistență.

„Sursele estimează probabilitatea unui atac asupra Tiraspolului în aprilie-începutul mai ca fiind „mare”, a concluzionat fostul ministru.

Amintim că ieri, o serie de explozii au avut loc în clădirea Ministerului Securității Statului (MGB) al Transnistriei din Tiraspol. Ulterior s-a dovedit că în clădirea s-a tras cu lansatoare de grenade antitanc portabile. Potrivit Biroului pentru Reintegrare al Guvernului Republicii Moldova, scopul exploziilor a fost crearea de pretexte pentru agravarea situaţiei din Transnistria.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. De aici si pana la afirmatia ca in Ucraina lupta romani in uniforme ucrainene, care comit crime ca la Butscha, nu mai e decat un pas.

  2. Lasa sa vina ucrainenii sa ia toata munitia de la Colbasna si sa o utilizeze pe fronturile lor, lasa sa ia toate munitiile si tot armamentul armatei a 14 si a bandelor din Transnistria, lasa sa ia si toata munitia politiei moldovenesti, a “armatei RM”, a brigadelor Fulger, Scut, SIS ca totuna o utilizeaza pentru a trage in vrabii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *