Politică

SIS, în ședință de urgență după explozia de la sediul MGB de la Tiraspol. Reacția Guvernului

Staff-ul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență, după explozia de luni seară de la sediul MGB de la Tiraspol.

„Suntem în proces de colectare a informațiilor. Preventiv, este vorba despre două lansatoare de rachete, dar se verifică toate informațiile”, a spus Esaulenco.

Nu se știe de unde au fost lansate și nici dacă există vreo legătură cu situația din țara vecină. Unele surse media scriu că într-o clădire alăturată s-ar fi baricadat autorii atentatului. Șeful SIS spune că nu există în prezent informații legate de acest lucru.

Reacția Guvernului

Biroul politici de reintegrare își exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în orașul Tiraspol. Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite.

Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autoritățile constituționale. În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *