UE / Nato

(The Guardian) NATO a început curăţenia de spioni ruşi la Cartierul general al alianţei de la Bruxelles

Conflictul militar din Donbass a readus era “Războiului Rece” între alianţa nord-atlantică şi Kremlin şi implicit i-a determinat pe oficialii NATO să reînfiinţeze telefoanele special cu Moscova şi Statul Major al Armatei Ruse, cu scopul de a reduce riscul unei posibile confruntări militare între cele două blocuri politico-militare.

Pe lângă încercarea de stimulare a contactelor militare cu oficialii ruşi, NATO a trecut la curăţirea cartierului său general de la Bruxelles de zeci de presupuşi spioni ruşi.

În acest sens, secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice Jens Stoltenberg a declarat, că în urma intensificarii activităţii aeriene ruse, blocul occidental interceptează tot mai multe avioane ruseşti, iar redeschiderea contactelor directe este necesară în vederea reducerii riscurilor şi evitării neînţelegerilor.

“Este important să existe contacte între military, într-o situaţie normală, astfel încât dacă se întamplă ceva anormal să poţi să clarifici neînţelegerile, să eviţi situaţii care scapă de sub control”, a declarat înaltul oficial al NATO.

Rusia s-a întors la practicile de spionaj din vremea „Războiului Rece”

În baza unei decizii adoptate luna trecută, dimensiunea delegaţiilor statelor care nu sunt membre NATO prezente la cartierul general de la Bruxelles a fost limitată la 30 de persoane. Rusia avea singura delegaţie de peste 30 de persoane, fiind totodată singura ţară afectată de măsura oficialilor alianţei nord-atlantice.

Potrivit unor surse din cadrul alianţei, jumătate dintre delegaţii ruşi sunt suspectaţi că lucrează pentru serviciile ruse de informaţii.

La rândul său, Stoltenberg a recunoscut că nu cunoaşte alt “partener” NATO, în afară de Rusia, cu o delegaţie mai mare de 30 de persoane, dar a negat că măsura vizează doar Kremlinul.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *