Internațional

(THE NATIONAL INTEREST) Armata versus Abrams: Cine va învinge în duelul celor două tancuri?

După cum notează publicaţia, într-o lupta între T-14 cu tancurile SUA „Abrams” M1A2 SEP v2 şi M1A3, va depinde cine va observă primul pe inamic.

Noile rachete ghidate permit Abrams să lovească ţinte la o distanţă de 12 mii de metri. Dar, cele mai recente tancuri ruseşti sunt echipate cu rachete ghidate anti-tanc, – scrie NI, care adaugă că rezultatele „Armata” vor depinde, de asemenea, de senzorii tancului şi alte componenete ale ”miezului electronic”.

Se mai remarcă că noul tanc rusesc poate evita proiectilele americane anti-tanc TOW-2A. NI a atras în special atenţia asupra complexului modular de protecţie dinamică al tancului „Relict”. ”

Chiar dacă nu există ”Relict”, este puţin probabil că TOW-2A reuşeşte să penetreze blindajul frontal al tancului Armata – subliniază publicaţia.

În acelaşi timp, rachete americane TOW-2B au şanse mai mari de a ”dezactiva” un tanc Armata, pentru că loveşte obiectivul în plan vertical. O astfel de lovitură va afecta doar capacităţile ofensive ale lui T-14, dar echipajul va rămâne nevătămat.

Totuşi, trebuie precizat că toate aceste concluzii se bazează pe o simulare virtuală, estimată pe baza caracteristicilor anunţate de constructorul tancului – concernul rus de stat Uralvagonzavod. Cât este propagandă şi cât realitate se va putea verifică abia după un ”exerciţiu” real, pe poligon sau câmpul de lupta. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *