Actualitate

Tiraspolul se plânge că Chișinăul ar tergiversa soluționarea problemei plăcuțelor de înmatriculare

Cei din stânga Nistrului susțin că problemele s-au acutizat, întrucât un șir de plăcuțe de înmatriculare pentru autovehicule din regiunea transnistreană ar fi fost reținute de către autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Reprezentantul Afacerilor Externe al regiunii, Vitalii Ignatiev, a spus pentru presa tiraspoleană că punctele de înregistrare a unităților de transport practic au încetat să funcționeze.

„Procesele din Moldova contravin dialogului și soluției de Protocol în privința problemei transportului auto, pentru care cei de la OSCE au oferit bani ca să fie instituite și reabilitate punctele de înregistrare. Acest mecanism a suferit din cauză că autoritățile moldave rețin plăcuțele de înmatriculare. Nu știu, poate colegii nu sunt la curent, dar un automobil din regiune nu poate obține o plăcuță neutră de înmatriculare fără o înmatriculare prealabilă a mașinii în regiunea transnistreană. Aceasta a fost unica noastră condiție și alte variante nu pot fi”, a spus Ignatiev.

De asemenea, el a declarat că în discuțiile cu cei de la Chișinău a aflat că plăcuțele transnistrene ar putea fi întoarse celor din regiune, dar că se așteaptă un ordin de la autoritățile de rang mai înalt.

La 24 aprilie 2018, printr-un Protocol, s-a decis ca să fie constituite punctele de înmatriculare cu numere neutre pentru autovehiculele din regiunea transnistreană. Un punct se află la Tiraspol, iar altul – la Râbnița. Asta pentru a le permite deplasarea peste hotarele Republicii Moldova. Fără aceste numere neutre, vehiculele nu pot pătrunde în UE sau în Ucraina.

De la 1 septembrie, Kievul a interzis intrarea pe teritoriul său a vehiculelor cu numere transnistrene.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *