Actualitate

Tiraspolul sistează activitatea punctelor moldovenești de eliberare a numerelor neutre

Potrivit unui comunicat emis de așa-zisul Minister de Externe din stînga Nistrului, decizia va intra în vigoare începând cu ziua de miercuri, 29 decembrie, iar motivul ar fi faptul că autoritățile moldovenești nu ar permit e accesul transportului de mărfuri în regiunea transnistreană, nici cu numere neutre, nici cu numere transnistrene, transmite agora.

Potrivit aceleași surse, măsurile luate pe canale politice și diplomatice pentru deblocarea cît mai curînd posibil a mărfurilor transnistrene nu au condus la rezultate pozitive.

„Acest demers distructiv al părții moldovenești contrazice acordurile de bază ale procesului de negocieri și direct Hotărîrea Protocolului din 24 aprilie 2018. Considerăm acțiunile Moldovei de blocare a livrării plăcuțelor de înmatriculare în Transnistria ca o creare intenționată de obstacole în calea funcționării normale planificate a mecanismului de înmatriculare a vehiculelor la punctele relevante din Tiraspol și Rîbnița”, se mai arată pe pagina oficială a așa zisului minister de Externe de la Tiraspol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *