Actualitate

Tofilat când PAS era în opoziție: Noile tarife la energie nu sunt justificate. Tofilat azi: Creșterea tarifului este necesară

Fostul consilier al președintelui țării, Maia Sandu, Serghei Tofilat, consideră că, pentru a evita reapariția crizei în sfera energetică, este necesară creșterea tarifului pentru furnizarea de energie electrică. Declarația a fost făcută în cadrul programului „Teritoriul Libertății” cu Lilia Burakovski.

„Avem doi furnizori de energie electrică – FEE Nord și Premier Energy, ei ne trimit chitanțe. Din cantitatea de energie pe care ne-o vând, 80% este importată, iar 20% este generație internă. Orice furnizor de energie electrică este obligat să cumpere 20% -30% din producția locală, pentru că este mai scumpă și trebuie să sprijinim producătorul local. Întrucât ponderea producției locale este de 30% și costul acesteia s-a dublat, trebuie să creștem tariful pentru furnizarea energiei electrice”, spune Tofilat.
 
Serghei Tofilat, până la preluarea puterii de către PAS: „Noile tarife nu sunt justificate fiindcă nu s-a efectuat audit la operatori şi n-au fost excluse costurile nejustificate.El a mai precizat că în acest context cheltuielile de livrare trebuie reduse iar tarifele trebuie stabilite corect şi transparent”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *