Actualitate

(TRAGEDIA DIN COLECTIV) 50 de persoane rănite mai sunt internate, 8 în stare critică şi 5 în stare gravă

Cîmpeanu a precizat că, dintre cei opt pacienţi în stare critică, trei sunt la Spitalul Floreasca, unul la Elias, unul la Institutul "CC Iliescu", doi la "Sf. Ioan" şi unul la Spitalul de Arşi.

Încă un rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, luni, la Spitalul "Sfântul Ioan" din Capitală, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând la 56.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, sâmbătă dimineaţa, în spitalele din Bucureşti mai erau internate 56 de persoane, rănite în incendiul din Clubul Colectiv, 13 dintre acestea fiind în stare citică şi gravă.

Totodată, un alt pacient Ionuţ Liviu Popescu (29 de ani) a fost transferat, vineri, de la Spitalul de Arşi la spitalul AKH din Viena, Austria, cu o aeronavă a Inspectoratului General de Aviaţie.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În două săptămâni de la tragedie au decedat alte 28 de persoane, numărul victimelor ajungând, vineri, la 55.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 37 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă nouă au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franţa şi Loredana Dărescu în Germania.

Spitalului Maasstad din Rotterdam, din Olanda, unde a fost transferate o parte dintre victimele rănite în incendiul din clubul Colectiv, şi-a creat o variantă în limba română a paginii sale web.

Conform paginii web, "în centrul de arşi al spitalului Maasstad sunt trataţi pacienţi cu arsuri şi alte tipuri de probleme legate de piele. În spitalul Maasstad se găseşte unul dintre cele trei centre de arşi. Celelalte două centre de arşi sunt stabilite în spitalul Rode Kruis (Beverwijk) şi spitalul Martini (Groningen) ".

De asemenea, apar informaţii şi despre condiţiile de vizitare a pacienţilor din România, fiind rugate să se prezinte doar rudele de gradul I, dar după o programare telefonică.

"Dacă nu sunteţi familie directă a victimelor, atunci puteţi trimite o carte poştală. Flori şi alte cadouri nu sunt acceptate în legătură cu posibile infecţii", se mai arată pe site-ul Spitalului Maasstad.

Rudele victimelor din Clubul Colectiv mai pot găsit pe pagina web a clinicii informaţii despre specializările şi tratamentele de care beneficiază pacienţii, dar şi un număr de telefon al Ambasadei României în Regatul Ţărilor de Jos.

"Centrul de arşi necesită specialişti pregatiţi pentru aceasta secţie. În acest centru se lucrează într-o colaborare perfectă între mai multe specialităţi cum ar fi: doctor de arşi , chirurg traumă, anestezist, chirurg plastic, doctor de copii, doctor microbiolog, fizioterapeut, ergoterapeut şi personal paramedical. Această echipă este întregită de asistente specializate în arsuri, asistente de terapie intensivă, şi asistente pentru copii. Pentru ajutorul psihic al pacienţilor se lucreaza cu pedagog, psiholog şi preot", se mai menîionează pe pagina web a clinicii.

Opt persoane au fost transportate, în urmă cu o săptămână, la spitale din Olanda, însă două au decedat. Andrei Galuţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, este internat, din 7 noiembrie, într-un spital din oraşul olandez Beverwijk.

EVOLUŢIA VICTIMELOR, JOI, 12 NOIEMBRIE

Dintre cele cinci persoane externate din spitalele din Capitală, patru au părăsit spitalul joi, iar una miercuri. Este vorba despre un pacient de la Spitalul "Sf. Ioan", doi de la "Sfântul Pantelimon", şi doi de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În unităţile sanitare din străinătate au fost transportate 37 de pacienţi, însă 9 au decedat – trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franţa şi unul în Germania.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În două săptămâni de la tragedie au decedat alte 28 de persoane, numărul victimelor ajungând, vineri, la 55.
UPDATE 17:06 Datele pentru fiecare unitate sanitară din ţară:

Spitalul de Arşi – 14 pacienţi

Spitalul Bagdasar Arseni – 12 pacienţi

Spitalul Grigore Alexandrescu – 6 pacienţi

Spitalul Sfântul Ioan – 4 pacienţi

Spitalul Elias – 6 pacienţi

Spitalul Militar Central – 6 pacienţi

Spitalul Sfântul Pantelimon – 2 pacienţi

Spitalul de Urgenţă din Bucureşti – 3 pacienţi

Spitalul Universitar – 8 pacienţi

Spitalul Dimitrie Gerota – 2 pacienţi

Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienţi

Spitalul CC Iliescu – 1 pacient

Până în prezent au fost externate 20 de persoane.

UPDATE 14:18 Spitalul Elias: Şase pacienţi internaţi, dintre care trei la Terapie Intensivă, unul în stare gravă

Spitalul Elias mai are internate şase persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, trei sunt la secţia de Terapie Intensivă, dintre care unul în stare gravă, cu traheostomie şi ventilat mecanic, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul medical Dana Safta.

Alţi trei pacienţi sunt în secţia de Chirurgie Plastică, starea lor fiind bună, iar evoluţia favorabilă, a spus dr. Dana Safta.

Pacientul transferat, în urmă cu două zile, de la Spitalul Elias la Institutul "C.C. Iliescu" este stabil hemodinamic şi respirator, a precizat directorul medical.

"Pacientul care a fost transferat la Institutul «C.C. Iliescu» este stabil hemodinamic şi respirator, este cu oxigenare extracorporală. Potrivit managerului Institutului «C.C. Iliescu», Şerban Bubenek, după ce a fost conectat la aparatul de oxigenare extracorporală, starea pacientului a devenit stabilă hemodinamic şi respirator. Prognosticul rămâne însă rezervat", a mai spus directorul medical.

UPDATE 13:15 Spitalul Floreasca: Trei pacienţi sunt în continuare la Terapie Intensivă, în stare gravă

Trei pacienţi sunt în continuare la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, în stare gravă, alţi doi pacienţi, care erau în stare critică şi cu leziuni asociate traumatice, au decedat joi dimineaţă, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Bogdan Opriţa.

"În ATI sunt trei pacienţi în stare gravă, necesitând măsuri specifice de terapie intensivă. Aceşti trei pacienţi sunt dintre cei care de la început au făcut parte din lotul pacienţilor cu leziuni extrem de grave", a spus dr. Bogdan Opriţa.

Acesta a mai declarat că, din păcate, joi dimineaţă au murit doi pacienţi care erau internaţi în Terapie Intensivă. "Şi aceştia doi erau în stare critică, ei având şi leziuni asociate traumatice. Din păcate, în ciuda eforturilor eroice ale colegilor noştri, i-am pierdut", a spus Opriţa.

Întrebat despre Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, care a murit miercuri, în ziua în care a fost transferat de la Spitalul Floreasca în Franţa, Bogdan Opriţa a spus că starea acestuia s-a deteriorat în ultima parte a zborului, în momentul aterizării aeronavei a făcut stop cardiac şi a fost resuscitat, însă fără rezultat.

Doctorul Bogdan Opriţa a mai spus că, în acest moment, nu are informaţii despre alte eventuale transferuri în străinătate, precizând că cei trei pacienţi care mai sunt internaţi la Spitalul Floreasca sunt într-o stare gravă.

UPDATE 07:00 – Ministerul Sănătăţii: 67 de persoane, încă internate. 15 în stare critică şi gravă

Datele pentru fiecare unitate sanitară din ţară:

Spitalul de Arşi – 14 pacienţi

Spitalul Bagdasar Arseni – 13 pacienţi

Spitalul Grigore Alexandrescu – 6 pacienţi

Spitalul Sfântul Ioan – 4 pacienţi

Spitalul Elias – 6 pacienţi

Spitalul Militar Central – 6 pacienţi

Spitalul Sfântul Pantelimon – 2 pacienţi

Spitalul de Urgenţă din Bucureşti – 3 pacienţi

Spitalul Universitar – 8 pacienţi

Spitalul Dimitrie Gerota – 2 pacienţi

Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienţi

Spitalul CC Iliescu – 1 pacient

Până în prezent au fost externate 20 de persoane.

Un număr de 37 de persoane au fost transferate în unităţi sanitare din afara ţării, după cum urmează:

Austria – 2 persoane în stare stabilă

Belgia – 8 persoane în stare stabilă (toţi sunt programaţi în această săptămână la intervenţii chirurgicale)

Au apărut primele semne de evoluţie medicală pozitivă în situaţia tuturor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare din Belgia. Doi psihiatri români acordă asistenţă de specialitate pacienţilor, dar şi membrilor lor de familie, în funcţie de necesitate. Ambii psihiatri colaborează îndeaproape şi cu preotul ortodox care este zilnic alături de pacienţi.

Olanda – 8 persoane, din care 2 decese şi 6 persoane în continuare în stare stabile

Franţa – 1 transfer care s-a soldat cu decesul pacientului.

Germania – 5 persoane- 3 persoane care au plecat pe cont propriu (printre care un cetăţean german) şi 2 persoane transferate

Marea Britanie – 9 persoane, din care 3 decese şi alte 6 persoane stare stabilă

Norvegia – 1 persoană stabilă

Israel – 3 persoane, din care 1 deces, o persoană în stare stabilă şi 1 persoană în stare instabilă transferată în ATI

sursa: mediafax.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *