Social

TRAGIC! Un băiat de 13 ani s-a înecat într-un rezervor de apă pentru irigare

Tragedie de neimaginat, la Drochia. Un băiat de 13 ani s-a înecat într-un rezervor de apă pentru irigare.

Despre cumplita tragedie au anunțat salvatorii într-un comunicat de presă. Potrivit sursei, cadavrul unui minor în vârstă de 13 ani a fost extras de salvatori dintr-un rezervor pentru irigare din apropierea localității Sofia raionul Drochia, transmite Echipa.md.

Tragicul incident a fost înregistrat pe 21 mai la ora 15:30. Potrivit primelor informații băiatul împreună cu încă doi prieteni de aceiași vârstă au mers la scăldat. Acesta a intrat în apa bazinului și s-a scufundat, dar nu a mai ieșit la suprafață. Panicați cei doi minori rămași la mal au mers în sat după ajutor.

Un bărbat a încercat să-l caute însă fără rezultat.

La fața locului au fost alertați salvatorii care au reușit să recupereze cadavrul băiatului în aceiași zi, la ora 16:32. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

În contextul celor relatate, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii care au în grijă minori să nu le permită scăldatul de unii singuri fără supraveghere. Mai mult, salvatorii îndeamnă oamenii să opteze pentru bazine acvatice amenajate cu stații de salvare destinate agrementului și nici într-un caz în bazine și rezervoare pentru irigare. Pentru evitarea situațiilor de risc, persoanele sunt îndemnate să fie prudente și să nu înoate în iazuri, lacuri și râuri necunoscute.

De la începutul anului 2023, 18 persoane inclusiv 2 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *