Social

Trebuia să fie ”lichidați de pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial”. O moldoveancă va plăti 25.000 de lei, după ce a instigat la ură și a înjosit onoarea și demnitatea națională a poporului ucrainean

O moldoveancă în vârstă de 30 de ani, posesoare și a cetățeniei României, a fost sancționată, după ce a spus pe TikTok că poporul ucrainean trebuie distrus. Aceasta va fi obligată să plătească 25.000 de lei.

Pe 22 mai 2022, fiind în vizită la niște cunoștințe din raionul Sîngerei, a publicat pe TikTok un video, purtând pe cap chipul militar sovietic, și a instigat la acțiuni violente, scrie Realitatea.md.

„S-a adresat public către reprezentanții poporului ucrainean, că ar fi trebuit să fie lichidați de pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial, să moară copiii de mici și în general toată națiunea să fie distrusă. I-a numit „fasciști”, precum și că țara „moare” din cauza prezenței lor, adică a manifestat acțiuni intenționate prin îndemnurile publice, îndreptate spre ațâțarea vrajbei, diferențierii și dezbinării naționale, în vederea provocării stării de animozitate, spre înjosirea onoarei și demnității naționale a poporului ucrainean”, informează Procuratura.

Femeia și-a recunoscut fapta. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile, la Curtea de Apel Bălți, precizeză oamenii legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Ma mir ca-i moldoveanca. Rusii sunt singurele creaturi care vad “fascisti “tot timpul si peste tot desi astia au disparut de juma’ de secol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *