Sport

Trei medalii de bronz pentru sambistele din R. Moldova

Sportivi din 44 de tari au participat la editia ordinara a Campionatelor Mondiale de sambo, organizate la inceputul acestei luni, in orasul elen Saloniki. La eveniment s-au deplasat si patru sportivi din R. Moldova, insotiti de antrenorul Iulian Piatcovschi.

Din considerente financiare, lotul R. Moldova care s-a prezentat la competitii a fost unul subtiat, sambistii nostri fiind prezenti in trei categorii ale turneului feminin si doar un singur moldovean a participat la campionatul rezervat barbatilor. Din pacate, Sergiu Oslobanu din Chiscareni (Sangerei), care a evoluat in cantarul categoriei de pana la 74 kg, a fost invins in prima lupta disputata si a parasit prematur competitia.

Turneul feminin insa, a fost unul de bun augur pentru sportivele noastre. Campioana mondiala in aceasta proba, tiraspoleanca Ana Repida, a luptat in categoria 60 kg si s-a clasat pe un prestigios loc trei. La conferinta de presa organizata dupa revenirea selectionatei noastre la Chisinau, Repida avea sa remarce ca „coborarea” de la medalia de aur la cea de bronz este cauzata de faptul ca geografia luptei sambo se extinde vertiginos, iar editia de la Saloniki a fost una extrem de puternica.

In categoria de greutate de 68 kg, a evoluat concitadina Anei, Mariana Dovidov, care, desi are un termen de activitate mai redus, a reusit aceeasi performanta invrednicindu-se de o medalie de bronz. Pe locul trei al podiumului a urcat si „mezina” lotului „tricolorilor”, Valentina Caraus (Tighina), care a concurat in cantarul categoriei de pana la 64 kg.

In conferinta de presa organizata la Ministerul Tineretului si Sportului, ministrul Ion Cebanu avea sa afirme: „As fi foarte bucuros daca toate federatiile sportive inregistrate in R. Moldova ar reveni de la competitii de acest gen, cel putin, cu doua-trei medalii”. Oficialul a mai sugerat medalistelor sa fie mai insistente in relatiile cu presa de specialitate, fiindca doar astfel vor fi promovate si se vor face cunoscute in spatiul mediatic moldovenesc.

La intalnirea cu jurnalistii a fost prezent si antrenorul lotului national, Iulian Piatcovschi, antrenor emerit al R. Moldova, care a remarcat ca performanta de la Saloniki putea fi mai calitativa, daca erau preventiv organizate cantonamente centralizate de pregatire a sportivilor. In anul curent, la campionatele mondiale si europene, sportivii nostri au obtinut in total 18 medalii la diferite categorii de varsta.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *