CSI / RusiaRăzboiUcraina

Ucraina anunță că o a doua navă cargo a părăsit portul Odesa în ciuda blocadei Rusiei

Duminică, 27 august, Ucraina a anunțat că o a doua navă cargo blocată la Odesa a părăsit portul prin coridorul maritim temporar creat de Kiev după ce Moscova a blocat acordul care permitea exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, relatează Reuters și Agerpres.

”Nava PRIMUS sub pavilion liberian şi aparţinând unui operator din Singapore a părăsit portul Odesa şi foloseşte coridorul temporar stabilit pentru navele civile”, a declarat vicepremierul Ucrainei, Oleksandr Kubrakov pe pagina sa de twitter, precizând că nava transportă produse din oţel destinate ţărilor africane.

”O a doua navă blocată din cauza războiului a părăsit portul Odesa şi acum navighează printr-un coridor temporar”, a scris el.

De asemenea, oficialul ucrainean a afirmat că nava se afla în portul Odesa din 20 februarie 2022, chiar înainte de invazia rusă, şi transportă produse din oţel către Africa, potrivit surselor citate.

Totodată, menționăm că Rusia a ameninţat că va viza toate navele ca potenţiale ţinte militare după ce Moscova s-a retras luna trecută din acordul care a permis Ucrainei să-şi exporte cerealele în pofida războiului.

Comunitatea internaţională încearcă să găsească o modalitate de a asigura rute pentru transportul cerealelor către restul lumii în timp util pentru recolta din această toamnă, Ucraina şi Rusia fiind principalii exportatori la nivel mondial.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *