InternaționalUE / Nato

Ucraina are sprijinul a 10 țări pentru a se alătura NATO. Podoleak: În mare parte sunt țări care își amintesc de ghearele otrăvitoare ale imperiului rus

Mihailo Podoleak, un consilier al șefului biroului președintelui Zelenski, a scris pe pagina sa de Twitter că cei care susțin cererea sunt „în mare parte țări care își amintesc [de] ghearele otrăvitoare ale imperiului rus”, transmite Hotnews.

„În 48 de ore de la semnarea cererii lui Zelenski de a se alătura NATO, 10 țări din bloc sprijină adeziunea Ucrainei la Aliață – în mare parte țări care își amintesc de ghearele otrăvitoare ale imperiului rus. Suntem recunoscători pentru leadership și responsabilitate. Istoria se face astăzi, a scris Podoleak pe Twitter.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a anunțat vineri că solicită aderarea la NATO și a semnat o cerere de aderare accelerată la NATO formată din 30 de state.

Președintele Klaus Iohannis a postat, duminică, pe Twitter, o declarație semnată de el și de președinții statelor din Europa centrală și de est, care reiterează “sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

„Noi susţinem cu fermitate decizia Summitului NATO de la Bucureşti din 2008 privind viitoarea aderare a Ucrainei”, a transmis preşedintele României.

Declarația este semnată de România, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia și Slovacia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *