Actualitate

Ucraina: „Când vom vedea o retragere a trupelor, vom crede într-o detensionare a situației”

„Avem o regulă: nu crede ceea ce auzi, crede ce vezi. Când vom vedea o retragere a trupelor, vom crede într-o detensionare a situației”, le-a spus el jurnaliștilor.

Kuleba a adăugat că este în continuare folosită calea diplomatică, împreună cu aliații occidentali, pentru detensionarea situației. Declarația vine după ce purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova a anunțat că o parte din militarii ruși aflați în apropierea granițelor cu Ucraina și-au încheiat exercițiile și se întorc la bazele lor.

„Unitățile din raioanele militare din Sud și Vest, care și-au îndeplinit sarcinile, au început deja încărcarea în transportul feroviar și rutier și astăzi vor începe să se mute în garnizoanele lor” a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

„O serie de evenimente de antrenament de luptă, inclusiv exerciții, au fost efectuate conform planului. Pe măsură ce antrenamentele se vor finaliza, trupele, ca întotdeauna, vor pleca spre bazele lor”, a adăugat el.

Dar exercițiile la scară largă în toată țara continuă, potrivit oficialului.

„Practic toate districtele militare, flotele și forțele aeriene iau parte la exerciții”, a spus Konașenkov.

În ultimele luni, Rusia a masat peste 100.000 de militari în apropierea granițelor cu Ucraina. Anunțul vine în condițiile în care oficialii occidentali se tem că Rusia vrea să lanseze o invazie în Ucraina, dar spun că vor continua eforturile diplomatice pentru a împiedica acest lucru. De asemenea, au avertizat că Rusia va fi supusă unor acțiuni „fără precedent” în cazul în care va ataca țara vecină.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *