Politică

Ucraina: Rușii nu au reușit să progreseze în ofensivă în ultimele 24 de ore, anunță britanicii / Bătălia pentru Donbas

Forțele navale ruse nu au reușit să progreseze semnificativ, anunță serviciile de informații din Marea Britanie.

Forţele navale ruse nu au realizat progrese majore în ultimele 24 de ore în pofida intensificării activităţii, în condiţiile în care contraatacurile ucrainene continuă să le obstrucţioneze eforturile, a anunţat sâmbătă serviciul britanic de informaţii militare, relatează Reuters.

Potrivit Agerpres, în pofida faptului că Rusia pretinde că a cucerit portul Mariupol, luptele grele continuă să facă să eşueze tentativele Moscovei de a ocupa oraşul, afectându-i avansul în regiunea Donbas, a postat pe Twitter Ministerul Apărării într-un buletin de informaţii regulat. Forţele aeriene şi navale ruse nu au reuşit să-şi impună controlul, din cauza eficienţei apărării aeriene şi navale ucrainene, a mai precizat sursa citată. Reuters menţionează că nu a putut verifica independent informaţiile.

Lavrov, despre negocierile de pace

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că negocierile dintre Rusia și Ucraina „au stagnat”.

Negocierile dintre Moscova și Kiev se desfășoară încet, potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov. El a mai sugerat că partea ucraineană, judecând după declarațiile sale, nu mai are nevoie de negocieri, scrie Interfax.

”Ne-am împărtășit evaluările noastre asupra cursului sau, mai degrabă, asupra progresului lent al negocierilor ruso-ucrainene.”, a declarat ministrul la o conferință de presă după discuțiile cu ministrul de Externe kazah, Mukhtar Tleuberdi. Până acum, a spus el, discuțiile au ”stagnat”, iar cele mai recente propuneri ale Moscovei încă nu au primit un răspuns. La rândul său, Vladimir Medinsky, consilier al președintelui Federației Ruse, a confirmat pe canalul său Telegram că șefii delegațiilor ruse și ucrainene au purtat vineri câteva conversații îndelungate.

”Este foarte ciudat pentru mine să aud zi de zi declarații ale unor reprezentanți ucraineni de diferite feluri, inclusiv ale președintelui și ale consilierilor săi, care sugerează că nu au deloc nevoie de aceste negocieri, că s-au resemnat cu soarta lor.”, a spus Lavrov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *