Moldova

Ucraina și Moldova au multe în comun: un expert evaluează simbolistica vizitei lui Zelenski la Chișinău (Video)

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Moldova la 1 iunie. Cele două țări au multe în comun, mai mult, au relații de prietenie. Despre aceasta a declarat astăzi, 4 iunie, Igor Popov, expert al Institutului ucrainean al viitorului și președinte al centrului analitic “Politica”, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune.

Potrivit lui, Ucraina și Moldova au aceeași problemă – o parte din teritoriile ambelor țări este controlată de Federația Rusă.

“Avem un obiectiv similar: atât Ucraina, cât și Moldova au primit statutul de candidat în Uniunea Europeană, și atât Ucraina, cât și Moldova se îndreaptă spre acordarea statutului de membru al acestei organizații, deci în multe privințe suntem de acord cu acțiunile noastre”, a menționat Popov.

El a subliniat că Republica Moldova are anumite avantaje în ceea ce privește citirea tuturor directivelor europene – acestea sunt deja traduse în limba română, iar Moldova înțelege totul perfect.

“Noi învățăm engleza pentru asta, ca să facem totul. Există părți deschise ale negocierilor și părți închise, pentru că nu este un secret că în mod regulat se pune problema restabilirii integrității teritoriale a Republicii Moldova. Dar, bineînțeles, acest lucru se poate face doar prin bunăvoința guvernului legitim al Republicii Moldova și în momentul în care ei consideră necesar, dacă există vreun apel la Ucraina pentru a ajuta sau cel puțin pentru a fi informată despre aceste probleme”, a declarat expertul.

Popov a opinat că, dacă Moldova va apela la Ucraina pentru asistență, o va primi.

“Avem un schimb complet de informații. Președintele Zelinski a transmis personal, acum câteva luni, informații despre un fel de provocări pregătite de serviciile speciale rusești la Chișinău. Cred că a ajutat și la luarea tuturor măsurilor necesare pentru a contracara aceste posibile acțiuni politice”, a adăugat el.

Sursa Uatv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. R. Moldova are teritorii controlate si de rusi si de ucrainieni! Mai trebuie pusa batista pe tambal!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *