Actualitate

Ucrainenii atacă dezlănțuit pe teritoriul Rusiei: se complică situația pe front

Explozii puternice au fost auzite în unele părţi din sud-vestul Rusiei şi în Crimeea ocupată, în cursul nopţii, transmite BBC.

Oficialii ruşi spun că oraşul de frontieră Belgorod, unde 25 de persoane au fost ucise sâmbătă, a fost atacat din nou, precum şi Sevastopol, în Crimeea, unde o rachetă ucraineană a fost doborâtă.

În ultimele zile, războiul aerian dintre Rusia şi Ucraina s-a intensificat.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că Rusia a folosit aproximativ 300 de rachete şi 200 de drone în cinci zile.

Rusia a lansat cel mai mare bombardament aerian

Rusia a lansat cel mai mare bombardament aerian al invaziei, la sfârşitul săptămânii trecute, ucigând peste 40 de persoane. Forţele ucrainene au răspuns cu atacul asupra Belgorodului, în care au fost rănite peste 100 de persoane.

Alte explozii au fost raportate în Belgorod în noaptea de marţi spre miercuri, guvernatorul regiunii afirmând că mai multe drone au fost distruse.

În Sevastopol – cel mai mare oraş din Crimeea ocupată de Rusia – o rachetă a fost doborâtă deasupra portului, a declarat guvernatorul instalat la Moscova, Mihail Razvozhayev, pe Telegram. Nu au fost raportate victime sau pagube.

Marţi, rachete ruseşti au lovit cele mai mari oraşe ucrainene, inclusiv Harkov şi Kiev, ucigând cel puţin cinci persoane şi rănind zeci, au declarat oficiali locali. De asemenea, s-a raportat că o persoană a fost ucisă într-un atac ucrainean asupra Belgorodului.

Aceste atacuri au avut loc după ce preşedintele rus Vladimir Putin a promis că va intensifica loviturile ca răspuns la recentele atacuri ale Ucrainei.

În discursul său nocturn de marţi, Zelenski a declarat că Rusia a tras “aproape o sută de rachete de diferite tipuri” în acea zi. Acestea au fost, a spus el, “calculate în mod special de inamic pentru a provoca cât mai multe pagube posibile”.

Vorbind mai târziu pentru BBC, ambasadorul ucrainean în SUA, Oksana Markarova, a declarat că bombardamentul recent al Rusiei “nu a fost ceva ce a venit ca o surpriză” – dar că, pentru ca Ucraina să câştige războiul, avea nevoie de mai multe arme pentru a răspunde şi “doar pentru a trimite un mesaj clar Rusiei că ar trebui să se oprească”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Nu ai cum sa castigi razboiul daca il duci numai pe teritoriul Ucrainei, intrucat distrugerile sunt acolo unde au loc luptele. Distrugerile ar trebui sa se mute pe teritoriul Rusiei, daca intelegeti ce vreau sa spun, incat Rusia sa simta consecintele atacarii Ucrainei. Altfel rusii considera ca razboiul nu-i afecteaza si le merge bine cu Putin. Oricum, mortii si ranitii realizati de Ucraina pe teritoriul Rusiei nu se compara la numar cu mortii si ranitii realizati de Rusia pe teritoriul Ucrainei, numarul nefiind egal. De distrugeri nici nu mai vorbesc. Putin se si lauda ca a distrus economia Ucrainei. Si despre ce vorbim atunci ? Ca sa castige, Ucraina ar trebui sa impinga razboiul la Moscova. Numai aparandu-se pe teritoriul ucrainean, nu au cum sa castige. Orasele ucraineene au fost rase de pa fata pamantului, nu mai e nimic, zero. Si in plus terenurile trebuie si deminate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *