Spre UE

UE obligă statele membre să ofere infrastructură pentru încărcarea rapidă a mașinilor electrice la fiecare 60 de kilometri

Până în 2026, vor fi amplasate astfel de staţii pe principalele autostrăzi din statele membre. Până în 2031 ar urma să fie instalate şi stații de alimentare cu hidrogen la fiecare 200 de kilometri. Noile reguli au fost propuse de Comisia Europeană şi aprobate apoi de Parlamentul European în acord cu reprezentanţii statelor membre UE. 

Conform noilor reguli propuse de Comisia Europeană și aprobate de Parlamentul European în colaborare cu reprezentanții statelor membre UE, până în 2026, vor fi instalate stații de încărcare rapidă la fiecare 60 de kilometri pe principalele autostrăzi din statele membre. De asemenea, până în 2031, se prevede instalarea de stații de alimentare cu hidrogen la fiecare 200 de kilometri.

Această decizie are scopul de a asigura infrastructura necesară pentru vehiculele electrice și de a stimula tranziția către o mobilitate mai curată și sustenabilă în întreaga Uniune Europeană. În plus, se urmărește creșterea utilizării mașinilor electrice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Întrucât tranziția la o mobilitate electrică necesită o infrastructură adecvată de încărcare și alimentare, noile reguli încurajează statele membre să ia măsuri pentru a sprijini această tranziție și pentru a asigura că infrastructura este suficientă pentru a susține creșterea utilizării mașinilor electrice.

Astfel, începând din 2026, toate principalele autostrăzi din statele membre trebuie să aibă stații de încărcare rapidă la fiecare 60 de kilometri, în timp ce până în 2031 trebuie instalate stații de alimentare cu hidrogen la fiecare 200 de kilometri. Acest lucru va încuraja și mai mult utilizarea vehiculelor electrice și va ajuta la reducerea impactului negativ asupra mediului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *