Uită de pastile! 5 antibiotice naturale extrem de eficiente
Antibioticele naturale pe care le găsim în plante reprezintă un remediu excelent în multiple situaţii. Există nenumărate substanţe naturale menite să protejeze organismul uman în faţa virozelor. Să le luăm pe rând:
Oregano este folosit adesea în scopuri culinare, dar puţini ştiu că oregano s-a dovedit a fi un antibiotic incredibil de eficient. El conţine vitaminele A, C, E şi K, fibre, folat, fier, magneziu, vitamina B6, calciu şi potasiu, alături de substanţe fitochimice puternice, care furnizează numeroase beneficii pentru sănătate. Proprietăţile uleiului de oregano sunt uimitoare. Potrivit cercetărilor, oregano este util în distrugerea tulpinilor de bacterii rezistente la antibioticele sintetice precum stafilococul auriu.
Oţetul este binecunoscut ca fiind un eficient agent antibacterian. Există diferite tipuri de oţet care luptă împotriva diverselor tipuri de tulpini bacteriene, astfel oţetul de vin roşu funcţionează cel mai bine împotriva bacteriilor care cauzează infecţii ale pielii, în timp ce oţetul de mere este util atunci când ne confruntăm cu bacteriile care cauzează toxiinfecţiile alimentare. Oţetul poate fi aplicat local pentru a trata infecţiile de pe suprafaţa pielii sau poate fi ingerat în cantităţi moderate.
Mierea a fost folosită de mii de ani ca un remediu curativ. În urma unui studiu recent s-au identificat 13 bacterii benefice care se găsesc în mierea de albine şi care au o capacitate extraordinară de luptă cu agenţii patogeni extrem de periculoşi precum cei meticilino-rezistenţi, agenţi care pot produce infecţii fatale pentru om.
Turmericul (curcumă) poate elimina viruşi şi bacterii. El conţine o substanţă naturală numită curcumină, responsabilă pentru culoarea sa galbenă, care este eficientă în distrugerea mai multor tipuri de bacterii, inclusiv stafilococul auriu şi bacteria E.coli. Turmericul este considerat sigur pentru consum atât ca ingredient natural aromatizant, cât şi colorant pentru preparatele alimentare.
Extract din seminţe de grapefruit este utilizat pentru combaterea diverselor infecţii interne şi externe, cauzate de paraziţi, ciuperci, viruşi şi bacterii. Studiile recente au stabilit că extractul de grapefruit ajută la detoxifierea organismului şi amplifică funcţionarea sistemului imunitar. Proprietăţile antibiotice, antifungice şi antioxidante din extractul de grapefruit sunt datorate prezenţei naringeninei, o substanţă antioxidantă responsabilă pentru gustul amar al fructului.
Sursa: one.ro