Opinii și Editoriale

Uitați-vă la protestatarii din Chișinău și o să-i vedeți pe cei care în 1940 i-au întâmpinat pe ruși cu flori, pâine și sare

Sunt exact aceeași, doar reîncarnați în alt trup. Profitorii și putorile, care în 1940 i-au trimis pe intelectuali și oamenii muncitori în Siberia.

Cei de azi, la fel ca și cei de atunci, nu au o problemă doar cu Maia Sandu și guvernarea pro-europeană, ei au o problemă cu toți cei care gândesc și muncesc în țara asta.

Nu dau doi bani pe școală, dar înjură profesorii. Nu cred în medicina modernă, dar sar la gâtul medicilor. Înghit toate minciunile de la presa aservită politic sau intereselor rusești, dar vor să-i linșeze pe jurnaliștii care își fac treaba onest.

Și-au vândut pământurile primite pe degeaba în 1990 pe capici, iar acum țipă că nu au ce mânca. Nu se încălzesc la gaz, dar spun că mor de frig. Nu muncesc, dar se jăluie că salariile sunt mici. Nu au plătit un leu în bugetul statului, dar vor ca statul să le dea ajutoare.

Sunt toți acolo, mulți și grămadă, și își vând sufletul pentru 200 de lei. Vor să-l ridice pe tron pe cel care este vinovat de starea jalnică în care au ajuns.

A, da! Mai sunt si profitorii. Ăia care își vând serviciile oricui dă bani. Ei sunt acum șoriști, iar în trecut au fost dodoniști și plahotniști. Pentru ei politica este o afacere, și-au luat case și mașini scumpe pe spatele oamenilor săraci. Lor le convine să fie cât mai mulți săraci, săraci și proști, care își vând serviciile pentru o pungă de făină și o sticlă de ulei. Acești profitori fac azi liste cu protestatari care să vină la Chișinău, iar mâine pot face liste cu oamenii care să fie împușcați sau deportați în Siberia.

Ștefan Bejan

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

   1. Vorbesc rusește deci trebuie ignorați și ei și semnele tip afiș în limba rusă . RM nu are nici o legătură de facto și de jure cu limba rusă. Să învețe limba de stat că să comunice și abia apoi vor fi băgați în seamă.

 1. Solutia ar fi conducera sa ia masuri mai rigide cu organizatorii alt de Shor, Plahotniuci, Dodon si alti criminali care au furat tara, la noi justitia e inca in hibernare…

 2. Protestele platite de organizatorii grupurilor criminale trebuie interzise.Ce fel de protesste sunt acestea ,la care protestatarii primesc salarii pentru a protesta !
  Iar tradatorii care se vind lui Sor,cum ieste Dinu Turcanu,trebuie inlaturat de la functia de presedinte al raionului.Daca lucreaza impotriva guvernarii,cum poate fi angajat la stat ?

  1. Scursurile aste prin inaintasii lor au trimis prin denunturi mincinoase floarea oamenilor cumsecade din Moldova in Siberia inmultindu-se aceste lichele cu care au inlocuit-o.

 3. Ieri am avut si la Bucurest parte de o circarie din asta.
  3-4 mii de primate aduse cu autocarele de prin toate colturile tarii.

  Tot ce au reusit, sa se injure si sa se imbranceasca intre ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *