Actualitate

ULTIMA ORĂ! APL: Există riscul ca profesorii și educatorii să nu-și primească salariile

Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușă, a declarat că situația la acest capitol este destul de tensionată. Aproape toate școlile și grădinițele din raion nu au bani pentru a achita facturile exorbitante, care se ridică la milioane de lei.

„Noi vom avea nevoie de economii, fiindcă avem un deficit la fondul de salarizare și achitare a facturilor la resursele energetice. Din 49 de instituții școlare avem un deficit pentru 33 de instituții care pentru salarizare constituie peste 11,5 milioane de lei. Pentru instituțiile de educație timpurie deficitul bugetar pentru fondul de salarizare constituie 1,8 milioane de lei. Achitarea facturilor la gazele naturale, am estimat tariful de astăzi de 15,18 lei, calculat pentru perioada decembrie-ianuarie, constituie 8,3 milioane de lei pentru 45 de instituții școlare. Deja pentru luna martie 16 instituții școlare și 23 de instituții preșcolare nu vor putea achita facturile, deficitul constituind 5,7 milioane de lei, fără a lua în calcul majorarea costului la energia electrică”, a spus Cenușă în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele de la Ștefan Vodă, Vasile Maxim, a menționat că o situație similară se înregistrează și în instituțiile din acest raion.

„La noi tot sunt probleme în sistemul de educație. Surse financiare pentru acoperirea cheltuielilor de salarizare nu sunt suficiente. Vom avea probleme în ultimele luni ale anului cu salarizarea”, a declarat Vasile Maxim.

Aleșii locali au cerut statului să se implice cât se poate de repede și prompt pentru a remedia situația.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *