Actualitate

Ultima oră! Ce au găsit procurorii la domiciliul judecătoarei CSJ, Tatiana Chișcă-Doneva, bănuită de îmbogățire ilicită

Magistratul vizat este suspectat că, în perioada anilor 2014-2021, deținând funcția de judecător, inclusiv exercitând funcții administrative în cadrul instanțelor judecătorești, a obținut o mărire substanțială a patrimoniului său și a membrilor familiei sale, care nu ar putea fi justificată rezonabil în raport cu veniturile sale realizate din exercitarea legală a atribuțiilor în funcțiile deținute, transmite Ziarulnational.md.

Astfel, în rezultatul perchezițiilor efectuate, procurorii anticorupție au ridicat din biroul magistratului, telefonul mobil și informația din calculator, care urmează a fi examinate și apreciate în cumul cu alte probe administrate în cadrul acestei cauze penale.

Actualmente, în rezultatul acțiunilor de urmărire penală desfășurate, în privința magistratului vizat nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere. Totodată, magistratul a fost citat la Procuratura Anticorupție pe 30 martie 2022, pentru a fi recunoscut în calitate de bănuit.

Menționăm că perchezițiile au fost efectuate imediat după ce, astăzi, Consiliului Superior al Magistraturii și-a dat acordul, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința judecătoarei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *