Actualitate

Ultima oră! Ce au găsit procurorii la domiciliul judecătoarei CSJ, Tatiana Chișcă-Doneva, bănuită de îmbogățire ilicită

Magistratul vizat este suspectat că, în perioada anilor 2014-2021, deținând funcția de judecător, inclusiv exercitând funcții administrative în cadrul instanțelor judecătorești, a obținut o mărire substanțială a patrimoniului său și a membrilor familiei sale, care nu ar putea fi justificată rezonabil în raport cu veniturile sale realizate din exercitarea legală a atribuțiilor în funcțiile deținute, transmite Ziarulnational.md.

Astfel, în rezultatul perchezițiilor efectuate, procurorii anticorupție au ridicat din biroul magistratului, telefonul mobil și informația din calculator, care urmează a fi examinate și apreciate în cumul cu alte probe administrate în cadrul acestei cauze penale.

Actualmente, în rezultatul acțiunilor de urmărire penală desfășurate, în privința magistratului vizat nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere. Totodată, magistratul a fost citat la Procuratura Anticorupție pe 30 martie 2022, pentru a fi recunoscut în calitate de bănuit.

Menționăm că perchezițiile au fost efectuate imediat după ce, astăzi, Consiliului Superior al Magistraturii și-a dat acordul, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința judecătoarei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.