Actualitate

ULTIMA ORĂ! Constantin Botnari numit „borseta lui Plahotniuc”, anunțat în căutare prin intermediul Interpol

Săptămâna trecută fostul politician a fost introdus în baza de date a Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale Interpol de la Lyon pentru a fi localizat, la solicitarea autorităților de la Chișinău.

Sursele deschide.md au menționat că Constantin Botnari ar fi vizat în dosarul fostului director de la Agenția Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean, care la începutul lunii noiembrie curent a fost reținut în urma unei operațiuni SIS și PCCOCS pentru abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit PCCOCS, în perioada în care a condus ASP, Serghei Railean a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și pașapoarte pe numele mai multor persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților.

Vă amintim că Constantin Botnari a fost considerat mâna dreaptă a lui Vlad Plahotniuc, fiind numit de reprezentanții opoziției „borseta lui Plahotniuc”. După plecarea PDM de la guvernare în iunie 2019, Botnari și-a depus mandatul de deputat și s-a retras din spațiul public și totodată a părăsit Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *