Actualitate

ULTIMA ORĂ! Duma de Stat de la Moscova cere lui Putin recunoașterea independenței regiunilor separatiste din Donbas

„În ședința plenară, deputații au decis să trimită o notificare președintelui pentru a lua în considerare recunoașterea Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Luhansk ca state independente și suverane”, a scris preşedintele Dumei, Veaceslav Volodin.

Vor fi luate în considerare două proiecte alternative. În primul caz, documentul, odată adoptat, va fi trimis imediat președintelui rus Vladimir Putin. În al doilea caz, documentul va fi transmis Ministerului Afacerilor Externe și altor agenții guvernamentale de la Moscova pentru analizare, după care „se va putea reveni la luarea în considerare”.

„Deputații consideră că recunoașterea DNR și LNR va crea temeiuri pentru garantarea securității și protecției locuitorilor republicilor împotriva amenințărilor externe, precum și pentru întărirea păcii internaționale și a stabilității regionale în conformitate cu scopurile și principiile ONU, și inițierea procesului de recunoaștere internațională a ambelor state”, se arată într-un comunicat pe pagina oficială a Dumei de Stat.

La 14 februarie, deputații Rusiei Unite Victor Vodolatski și Artem Turov au înaintat Dumei de Stat un proiect de rezoluție al Camerei privind necesitatea recunoașterii republicilor autoproclamate din Donbas.

„Să țină consultări cu Ministerul rus de Externe cu privire la proiectul de recurs al Dumei de Stat „Președintelui Federației Ruse Vladimir Putin cu privire la necesitatea recunoașterii Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Lugansk” și să discute despre proiectul de recurs menționat”, se arată în proiectul de rezoluție.

Același pachet de documente conține un proiect de recurs către președintele Vladimir Putin, care a fost depus la Cameră încă din ianuarie de deputații comuniști.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *