Actualitate

Ultima oră! Fostul șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan, a revenit în funcția de procuror anticorupție

Procurorul Compan a revenit în funcție pe 7 februarie curent după ce, pe 18 ianuarie, Judecătoria Chișinău cu sediul Râșcani a anulat ordinul prin care a fost demis.

Informația a fost confirmată de către procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare la Procuratura Generală.

 „Încă în februarie 2021, Dorin Compan a acționat Procuratura Generală în instanța de judecată, în ordinea contenciosului administrativ prin care a invocat încălcări a legislației admise de conducerea instituției la încetarea cu el a raporturilor de muncă și a solicitat anularea ordinului procurorului general prin care s-a dispus eliberarea sa din funcție” a menționat Mariana Cherpec.

Acum doi ani, Dorin Compan s-a retras din sistemul procuraturii din proprie inițiativă, în perioada mandatului lui Alexandr Stoianoglo. El a instrumentat mai multe dosare de rezonanță, inclusiv cel care îl viza pe fostul ministru al Agriculturii, Eduard Grama, pe fostul ministru adjunct al Economiei, Valeriu Triboi, dosarul licitațiilor trucate în medicină, dosarul „Tomograf” sau dosarul licitațiilor trucate de primării pentru milioanele de lei din fondul ecologic.

De-a lungul anilor, Compan a beneficiat de donații generoase de la părinții de peste hotare. În 2018, a primit din partea părinților 39.700 de euro. În acelaşi an, el a câştigat 6.000 de euro la cumetria fiicei. În 2019, donațiile pentru familia procurorului restabilit în funcție au constituit 2.300 de euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *