Actualitate

ULTIMA ORĂ / (FOTO, VIDEO) Explozie în sectorul Râşcani din Chişinău. Trei persoane au decedat, dintre care un copil

(UPDATE) Potrivit viceprimarului Capitalei, locatarii evacuați din bloc au ajuns în sala de ședințe a Preturii Râșcani, unde vor rămâne peste noapte. În urma deflagrației 8 persoane au fost rănite, pe lângă acestea și doi pompieri care au intervenit la evacuare.

O explozie puternică s-a produs în această noapte într-un bloc de locuit de pe bulevardul Moscova nr. 11 din capitală. Deflagrația s-a produs în jurul orei 23. Potrivit primelor informații oficiale, două persoane, printre care și un minor, au decedat. Alte cinci persoane au fost transportate de urgență la spital cu răni minore.

La fața locului, au intervenit șapte echipe de pompieri, iar toți locatarii blocului au fost evacuați. Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a declarat că mai multe persoane au fost rănite și nu se cunoaște deocamdată dacă sunt persoane decedate. Pușcașu a anunțat că un pompier a fost rănit, după ce o placă de beton a căzut peste el. Acesta a fost preluat de o ambulanță, însă se află în afara oricărui pericol. „Toate persoanele au părăsit blocul. Acum este important să ne concentrăm atenția asupra deblocarea plăcilor de beton, întrucât în urma deflagrației au fost afectate apartamente de la etajele 14, 15 și 16. Nu cunoaștem deocamdată prejudiciul estimat. Toată intervenția este concentrată pentru evacuare, salvare și deblocare”, a declarat Liliana Pușcașu.

 

 

UPDATE / Potrivit informațiilor, explozia a avut loc la etajul 16 al blocului aflat pe bulevardul Moscovei. Clădirea nu este conectată la rețeaua de gaz.

(UPDATE / Un pompier venit la fața locului a avut de suferit. Acesta a fost transportat de urgență la spital.

Potrivit informațiilor de la fața locului mai multe persoane nu au rezistat exploziei si au fost scoase în pături din bloc de către salvatori.


UPDATE / Inspectoratul general pentru situații de Urgență anunță că sunt mai multe persoane rănite. Nu se știe deocamdată dacă au fost înregistrate persoane decedate.

Potrivit primelor informații, o butelie de gaz a explodat într-un bloc. Poliția și pompierii sunt la fața locului.

Potrivit imaginilor de pe internet, fațada clădirii dar și pereții apratamentului unde a avut loc explozia s-au prăbușit. Din imagini se vede cum două etaje din acest bloc s-au prăbușit.

Locatarii au fost evacuați.

Mai multe mașini parcate în fața blocului au fost distruse.

 

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *