Actualitate

ULTIMA ORĂ! Gheorghe Cavcaliuc, căutat de Interpol pentru arest și extrădare

La sfârșitul lunii august curent, autoritățile de la Chișinău, au solicitat Interpol-ului de-al localiza pe Gheorghe Cavcaliuc. Sursele deschide.md din cadrul Procuaraturii Generale au informat că autoritățile de la Chișinău au fost anunțate săptămâna trecută de către Biroul Interpol de la Lyon despre faptul că a fost dat curs solicitării.

Totodată, în baza de date a Interpol Cavcaliuc este menționat ca fiind dat nu doar pentru localizare, ci și pentru arest și extrădare., mai menționează sursele noatre.

Cavcaliuc, vizat într-un dosar de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”, a fost surprins anterior în capitala Marii Britanii.

Vă amintim că anterior fiind citat repetat la Procuratura raionului Sângerei pentru a fi pus sub învinuire, cetățeanul Cavcaliuc nu s-a prezentat, iar avocații acestuia au informat că se află în concediu. În consecință, având în vedere faptul că învinuitul a refuzat de a se prezenta benevol după o citare legală, prin ordonanța Procurorului raionului Sângerei, a fost dispusă reținerea acestuia pentru prezentarea învinuirii. Potrivit materialelor, el este acuzat de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu alți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Acțiunile de urmărire penală au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *