Actualitate

ULTIMA ORĂ! Noul viceprim-ministru al Reintegrării, Oleg Serebrian a depus jurământul

În cadrul ceremoniei oficiale, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a subliniat că acest portofoliu nu este deloc simplu și a reamintit că prioritate este îmbunătățirea bunăstării cetățenilor.

De asemenea, Sandu a mai menționat și despre necesitatea găsirii unei soluții pentru conflictului transnistrean.

„Experiența dumneavoastră diplomatică, dar și buna cunoaștere a realităților din Republica Moldova și a situației din regiune vă vor ajuta să faceți față acestor provocări. Cetățenii noștri au nevoie să știe că avem o justiție dreaptă .Vorbind despre acest portofoliu vorbim despre sarcina de a identifica o soluție pașnică, diplomatică a conflictului transnistrean, o soluție care respecte integritatea și suveranitatea teritorială a Republicii Moldova, o soluție care să rezulte într-un stat funcțional”, a declarat aceasta.

„Bine ați venit în echipa guvernamentală. Dumnevoastră sunteți un interlocuitor cumpătat și înțelept. Abia aștept să lucrăm împreună în echipă”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Oleg Serebrian este de profesie diplomat. A condus misiunile diplomatice ale Republicii Moldova din Franța, Germania și a fost ambasador UNESCO. După misiunea de diplomat la Berlin, încheiată în luna decembrie, Oleg Serebrian a condus Institutul Diplomatic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Vă amintim că funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare a rămas vacantă după ce fostl premier pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, a demensionat pe 5 noiembrie, din motive persoanale.

Sursa: zugo.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *