Actualitate

ULTIMA ORĂ! Percheziții la domiciliul ex-directorului Termoelectrica, Veaceslav Eni

Perchezițiile se desfășoară în mai multe locații, cum ar fi domiciliu, automobilele ex-directorului vizat, precum și sediile unor companii. Am încercat să obținem mai multe informații de la Veaceslav Eni, însă nu ne-a răspuns la telefon.

În noiembrie 2021, Veaceslav Eni, recunoscut în calitate de bănuit într-un dosar de îmbogățire ilicită a demisionat din funcția de director Termoelectrica. Anunțul a fost făcut printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

TV8 a scris anterior că ex-directorul „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, cercetat penal a fost audiat într-un dosar de îmbogățire ilicită. Potrivit Procuraturii Anticorupție, au fost acumulate probe că în perioada 2015 – noiembrie 2021, cheltuielile bănuitului și prin intermediul unor terți au depășit veniturile înregistrate cu 3 849 796 lei.

Anterior, a mai fost scris despre averea lui Veaceslav Eni. Potrivit investigației, directorul Termoelectrica este unul dintre cei mai plătiți directori de întreprinderi de stat, cu un salariu lunar de circa 67 de mii de lei.

Veaceslav Eni a dobândit în ultimii ani mai multe bunuri valoroase. Chiar la începutul anului curent și-a achiziționat o mașină nou-nouță de model „Hyundai Tucson” pentru care a plătit peste jumătate de milion de lei. În 2020, și-a cumpărat un teren și o casă de 36 metri pătrați, iar un apartament de 84 metri pătrați l-a primit ca donație.

În 2019, familia Eni a ajuns proprietara unui alt apartament de 62 metri pătrați, tot printr-un act de donație, iar pentru alte 4 bunuri imobiliare a obținut acte de recepție în același an. Costul imobilelor nu a fost indicat în declarația de avere.

Și în 2017, familia Eni a primit donație un apartament de 95 metri pătrați, iar în 2014, Veaceslav Eni a cumpărat un apartament de 25 metri pătrați cu 35 de mii de euro.

Sursa: tv8.md





Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *