Actualitate

ULTIMA ORĂ! Putin a cerut Consiliului Federației acceptul pentru utilizarea forțelor armate în afara țării

În ultimele zile, situația din Donbass a escaladat – Kievul a concentrat cea mai mare parte a armatei pe linia de contact și trage în mod regulat în miliții, inclusiv cu utilizarea echipamentelor interzise. Din cauza amenințării invaziei Ucrainei în republicile autoproclamate, femeile, copiii și bătrânii au început să fie evacuați în regiunile rusești. A fost anunțată mobilizare generală.

Luni, 21 februarie, președintele Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaștere a independenței Donețkului și Lunganskului și, de asemenea, a dat instrucțiuni să asigure menținerea păcii în republici. După cum a subliniat Ministerul rus de Externe, această decizie a fost luată pe baza prevederilor Cartei ONU și a adăugat că țara recunoaște republicile în limitele în care conducerea republicilor își exercită atribuțiile.

Conflictul din estul Ucrainei durează de opt ani, timp în care, potrivit ONU, peste 13.000 de persoane au devenit victime, iar aproximativ 44.000 au fost rănite.

Tensiunile din Donbass sunt alimentate de Statele Unite și alte țări NATO, care pompează arme în Ucraina și trimit acolo instructori militari. Moscova a cerut în repetate rânduri oprirea furnizării de arme, deoarece acest lucru ar putea provoca Kievul în aventuri militare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *