Actualitate

Ultima oră! Rodica Antoci nu și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunii de care este bănuită

„Dna Antoci s-a prezentat astăzi la Procuratura Anticoruptie, unde a fost recunoscută în calitate de bănuită, în cadrul dosarului penal în contextul căruia au avut loc perchezițiile la data de 27 ianuarie 2022. În cadrul procedurii de recunoaștere și audiere dna Rodica Antoci nu și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunii de care este bănuită. Totodată, aceasta în cadrul procedurii de astăzi nu a dat oarecare declarații, solicitand termen pentru a se pregăti de audieri. Legislația procesual penală permite acest lucru și, respectiv, procurorii nu pot să-i limiteze acest drept procesual”, a declarat procurora Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media din cadrul Procuraturii Generale.

Cât privește angajata ANI, implicată în același dosar și care urma să fie audiată astăzi împreună cu șefa ANI, defapt, s-a prezentat cu o zi mai devreme la PA, la solicitarea avocatului acesteia. Nici aceasta nu-și recunoaște vinovăția de cele imputate de acuzatori.

„Data și ora audierii în privința ei s-a modificat la solicitarea apărătorului acesteia care era implicat pentru astăzi în alte activități. Aceasta la fel nu își recunoaște vinovăția și a solicitat termen pentru a se pregăti de audieri”, a precizat Cherpec.

Vă amintim că, în dimineața zilei de 27 ianuarie, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul președintei ANI, în automobilul de serviciu și automobilul personal al acesteia, precum și în biroul de serviciu din incinta ANI. De asemenea, perchezițiile au avut loc la domiciliul angajatei ANI și în două birouri de serviciu utilizate de aceasta din incinta ANI, precum și la sediul celor doi agenți economici cu care au fost încheiate contracte.

În reacție, ANI a emis un comunicat în care a declarat că perchezițiile au fost „efectuate în cadrul unui proces penal care a fost pornit în rezultatul informațiilor anterioare apărute în spațiul public.”

Conform informațiilor PA, într-un caz, președinta ANI și angajata instituției sunt cercetate pentru că ar fi achitat servicii în valoare de 29 570 lei pentru lucrări de vopsire a automobilelor deși contractul încheiat între ANI și agentul economic nu includea astfel de servicii.

Într-un alt caz, cele două sunt cercetate pentru că, acționând contrar atribuțiilor de serviciu, în timp scurt după ce de către un agent economic contractat a fost efectuată reparația și instalarea ușilor în edificiul ANI, din motivul că nu le-a plăcut caracteristicile ușilor, contrar prevederilor legale au contractat un alt agent economic de la care au cumpărat alte 7 uși în valoare de 97 000 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *