Social

ULTIMA ORĂ – Tatiana Zatîc anunță că la mijlocul lunii februarie începe campania de vaccinare anti-Covid19

Republica Moldova va recepționa primele doze de vaccin anti-COVID-19 la mijlocul lunii prin intermediul platformei COVAX, care oferă țării noastre 24.570 de doze de vaccin Pfizer și 264.000 doze de vaccin Astra Zeneca. Vaccinul va fi repartizat tuturor instituțiilor medicale din țară pentru imunizarea medicilor și personalului medical.

,,Vaccinul vine din start în condiții de lanț frig, ulterior va fi dislocat în frigiderele de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, apoi este transportat în instituțiile medicale în containere cu gheță uscată care asigură temperatura de -70 de grade. Vaccinul Pfizer de la momentul deschiderii poate fi păstrat la temperatura de +2-8 grade timp de 5 zile. Sunt niște condiții dure și asta impune organizarea unui proces foarte riguros, va trebui să fim extrem de disciplinați, ca la armată”, a declarat secretarul de stat de la ministerul Sănătății, Tatiana Zatîc în cadrul emisiunii ,,Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Medicii spun că demararea procesului de vaccinare a populației va duce la reducerea mortalității cauzate de infecția COVID-19 și la depășirea crizei sanitare și economice.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *