Actualitate

Ultima oră! Un deputat PAS, a depus un denunț la PG pe un caz unde ar fi vizat Vladimir Andronachi

„Din investigația jurnalistică, rezultă că „Furnizare Energie” a câștigat 26 achiziții publice organizate de instituțiile publice, licitații în care a fost unicul ofertant. La toate tenderele organizate de către instituțiile de stat, această companie a oferit un preț cu un bănuț mai mic decât tariful la energie electrică aprobat de ANRE.
De asemenea, SRL „Furnizare Energie ” a câștigat în 2019 un tender în valoare de 40 milioane lei pentru procurarea energiei electrice , după ce alt participant la licitație „Pan Construct” SRL, și-a retras oferta pe ultima sută de metri, în urma unei posibile înțelegeri anticoncurențiale.

Din circumstanțele descrise de autorii investigației, rezultă o bănuială rezonabilă de restrângere artificială a concurenței cu intenția de a favoriza operatorul „Furnizare Energie” SRL, potrivit paranteze.md.

Pentru a restabili încrederea oamenilor în justiție, este crucial ca suspiciunile schemele de corupție conduse de politicieni și foști guvernanți să fie investigate și duse până la capăt, a scris deputatul.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *