Actualitate

Un adolescent a hackuit compania Apple de două ori, cu speranța că o să-i dea un job

Magistratul David White nu l-a condamnat pe băiat când acesta a apărut în fața Tribunalului pentru Tineri din Adelaide și a pledat vinovat pentru toate acuzațiile. În schimb, i-a dat o amendă de cinci sute de dolari, l-a pus sub supraveghere timp de nouă luni și i-a recomandat să-și folosească talentul în slujba binelui, nu a răului.

Adolescentul minune a dat prima oară de belea când FBI-ul i-a descoperit acțiunile și l-a raportat Poliției Federale Australiene. În tribunal, avocatul său, Mark Twiggs, a sugerat că băiatul nu a înțeles pe deplin gravitatea infracțiunilor lui – având în vedere că „a comis faptele la vârsta de 13 ani, o vârstă fragedă” – și a spart sistemul Apple în speranța că va primi o ofertă de job din partea companiei. Mark a explicat că, „în Europa, o persoană a mai făcut același lucru și a fost prinsă, după care a fost angajată de companie”, ceea ce l-a încurajat pe tânăr să creadă că ar putea avea același noroc.

Nu și-a dat seama de cât de serios e ceea ce face și spera că atunci când va fi prins, va deveni angajat în companie, a declarat avocatul la tribunal și a menționat că Apple n-a suferit pierderi financiare sau intelectuale în urma infracțiunilor. „Clientul meu își regretă faptele. E foarte priceput în domeniu și vrea să-și folosească talentul în slujba binelui”, a zis el.

Magistratul White a fost de acord că băiatul e un individ talentat în informatică. „Totuși, faptul că au avantajul de a fi dotate într-un domeniu nu le dă dreptul acestor persoane să abuzeze de acest talent. Lumea actuală se bazează pe tehnologie și cei care intervin ilegal în aceste sisteme pot provoca multe daune”, a adăugat el.

Când a dat verdictul, magistratul i s-a adresat direct tânărului hacker. „Trebuie să rămâi de partea corectitudinii și să-ți folosești talentul în slujba binelui, nu a răului”, i-a zis el. Băiatul a fost scutit de condamnare.

Într-o declarație pentru ABC, compania Apple a accentuat că „ne protejăm cu vigilență rețelele și avem echipe dedicate de profesioniști în securitate care detectează amenințările și iau măsuri rapid. În acest caz, echipele noastre au descoperit accesul neautorizat și au raportat incidentul forțelor de ordine”.

„Securitatea utilizatorilor noștri e una dintre responsabilitățile noastre cele mai mari și vrem să ne asigurăm clienții că acest incident nu le-a compromis în niciun fel informațiile personale.” N-au zis nimic despre șansele băiatului de a primi un job la ei.

https://www.vice.com/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *