ActualitateExterne

Un bărbat a murit după ce a căzut de pe puntea de observaţie a muzeului Tate Modern din Londra

Un bărbat a murit vineri dimineaţă după ce a căzut de pe puntea de observaţie a muzeului Tate Modern din Londra, o populară atracţie turistică, a anunţat poliţia din capitala britanică. Poliţia nu tratează moartea ca fiind suspectă, scrie Le Figaro.

“Poliţia a fost chemată la ora 10.45 (ora locală şi GMT) pentru a anunţa că un bărbat a căzut de pe Tate Modern”, a precizat Poliţia Metropolitană într-un comunicat. “În ciuda eforturilor medicilor, bărbatul a murit din păcate la faţa locului”, a adăugat acesta. Moartea nu este tratată ca fiind suspectă, a precizat Poliţia metropolitană, care face cercetări pentru identificarea bărbatului.

Acesta aminteşte de un incident foarte grav petrecut în august 2019, când un tânăr de 17 ani a împins un copil francez de şase ani de la etajul zece al acestui muzeu. Băiatul a căzut înapoi pe un acoperiş de la etajul cinci, la aproximativ treizeci de metri mai jos. El a suferit o hemoragie cerebrală şi multiple fracturi la nivelul coloanei vertebrale, al picioarelor şi al braţelor. Presa britanică a relatat vara trecută că starea copilului s-a îmbunătăţit şi că acesta folosea acum scaunul cu rotile doar pentru ieşirile lungi. Tânărul care l-a împins pe copil, care suferă de probleme psihiatrice, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, cu o pedeapsă minimă de 15 ani de izolare.

Muzeul de Artă Modernă, situat pe malul sudic al râului Tamisa, este unul dintre cele mai vizitate muzee din lume. Acesta a primit aproximativ 3,6 milioane de vizitatori între ianuarie şi septembrie 2023. Tate a avertizat pe reţeaua de socializare X (fostul Twitter) că va rămâne probabil închis vineri din cauza accidentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *