Justiție

Un bărbat își va petrece următorii 12 ani după gratii: A abuzat sexual o minoră de 14 ani într-o mașină de taxi

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost condamnat la închisoare pe un termen de 12 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunii de acțiuni violente cu caracter sexual, în privința unei persoane care nu a împlinit vârsta de 14 ani, transmite Replicamedia.md.

Procurorii au înaintat învinuirea pe faptul că, la 4 martie 2022, aproximativ ora 15:00, inculpatul, aflându-se în automobilul unei companii de taxi, i-a propus unei minore, care nu a atins vârsta de 14 ani, care ieșise de la o școală situată în sectorul Ciocana al Capitalei, să o conducă în sectorul Centru, unde aceasta avea nevoie să se deplaseze. Minora a acceptat și a urcat în automobil.

Însă, în timp ce conducea automobilul, acesta a deviat de la traseul cuvenit, a mers într-un câmp la periferia municipiului Chişinău și a staţionat. Imediat după, a ieșit din automobil și a urcat pe bancheta din spate lângă minoră, unde, acţionând cu intenţie, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa, datorate vârstei fragede, şi-a satisfăcut pofta sexuală în formă perversă, cauzându-i minorei suferinţe psihice.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *