Justiție

Un bărbat, trimis pe banca acuzațiilor, după ce ar fi pretins că are influență asupra unui procuror din Chișinău și că ar putea facilita soluționarea favorabilă a unei cauze penale

Un bărbat, care ar fi pretins că are influență asupra unui procuror din Chișinău și că ar putea facilita soluționarea favorabilă a unei cauze penale, a ajuns însuși în vizorul oamenilor legii. În privința acestuia Procuratura Anticorupție (PA) a pornit urmărirea penală.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale (PG), urmărirea penală a fost pornită în luna ianuarie 2023, de către Centrul Național Anticorupție (CNA) în baza unui denunț. Mai exact, un cetățean a informatul organul de urmărire penală precum că învinuitul, acționând din interes material, a declarat că l-ar putea ajuta să obțină o hotărâre favorabilă într-o cauza penală inițiată pentru pungășie, scrie Deschide.md.

Suspectul a dat asigurări că, contra sumei de cinci mii de euro, l-ar putea determina pe procurorului din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău oficiul Buiucani să înceteze urmărirea penală împotriva denunțătorului. 

Ulterior, au convenit la suma de patru mii euro, bani pe care bănuitul i-a primit de la denunțător. În aceeași zi, urmărirea penală în privința denunțătorului, învinuit de pungășie, a fost încetată de către procuror, pe faptul împăcării părților.

Învinuitul și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsa sub formă de amendă în mărime de la 150 000 la 200 000 lei sau cu închisoare de până la 7 ani.

De asemenea, în scopul garantării executării pedepsei amenzii și confiscării, a fost aplicat sechestru asupra unui autoturism ce aparține învinuitului, în valoare de peste 350 de mii de lei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *