Actualitate

Un colaborator BERCUT condamnat la 5 ani de închisoare cu suspendare. Procurorii cer 7 ani de închisoare în penitenciar de tip închis

Procuratura sect. Centru anunţă că, în decembrie 2011, în urma unui semnal de alarmă parvenit de la o sală de jocuri de noroc din orăşelul Sângera, angajatul „BERCUT” s-a deplasat la faţa locului, unde un bărbat spărsese un geam şi refuza să achite prejudiciul cauzat. Agentul de pază, care avea misiunea doar de a calma spiritele şi de a chema poliţia, a lovit bărbatul de mai multe ori, cauzându-i leziuni corporale grave, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale.

Procurorii au solicitat instanţei condamnarea acestuia la 7 ani închisoare în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul autorităţilor publice şi organizaţiilor de pază pe un termen de 4 ani.

Instanţa de judecată însă i-a aplicat inculpatului o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani şi cu privarea de dreptul de a exercita funcţii sau activităţi ce ţin de paza bunurilor sau persoanelor pe un termen de 4 ani.

Procurorii menţionează că acest caz nu este unic. Actualmente, procurorii instrumentează şi alte cazuri similare, în unul din care, un colaborator de poliţie aflându-se în afara serviciului a fost torturat de către agenţii de pază ai „BERCUT – GRUP” SRL.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *