ActualitateExterne

Un cutremur de 6.1 grade a făcut ravagii în America Centrală /FOTO

Un cutremur cu magnitudinea peste 6 grade a zguduit sudul Guatemalei vineri noapte, au anunţat autorităţile, transmit AFP şi Reuters.

Agenţia de presă britanică relatează că seismul s-a simţit şi în ţara vecină, Salvador, unde oficialităţile au descris cutremurul ca fiind unul puternic, dar într-o primă instanţă nu au anunţat victime sau pagube materiale, conform Agerpres.

Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 23:52 (05:52 GMT) cu epicentrul în Oceanul Pacific, pe coasta regiunii Escuintla, a anunţat Institutul Naţional de Seismologie într-un buletin.

Institutul American de Geofizică (USGS) a precizat că magnitudinea a fost de 6,1 şi adâncimea de 108 kilometri, în timp ce institutul local menţionase iniţial o adâncime de 48 km.

Cutremurul a fost resimţit în mai multe regiuni ale ţării, precum şi în oraşul turistic Antigua Guatemala, inclus în patrimoniul mondial UNESCO şi situat la 45 km de capitală.

O parte din faţada unei biserici din oraşul San Pablo Jocopilas, situat la nord-vest de epicentrul cutremurului, s-a prăbuşit, au anunţat serviciile de urgenţă guatemaleze CONRED.

Activitatea seismică este ridicată în Guatemala, statul din America Centrală fiind situat la convergenţa plăcilor tectonice din Caraibe şi Los Cocos. Potrivit autorităţilor, 90% din teritoriul Guatemalei se află într-o zonă cu risc seismic.

content-image

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *