Actualitate

Un deputat din R. Moldova cere României să CREASCĂ numărul de angajați pentru a oferi MAI MULTE CETĂȚENII

Petru Frunze (PAS), deputat în Parlamentul de la Chișinău a anunțat că va solicita autorităților statului român să examineze oportunitatea de a suplini numărul de angajați pentru a procesa fără întârziere dosarele privind redobândirea cetățeniei române.

Reacția vine în contextul perchezițiilor efectuate de către Centrul Național Anticorupție la sediul mai multor companii din Chișinău care ar pretinde taxe ilegale pentru facilitarea obținerii cetățeniei României.

„Este evident că tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova își doresc să obțină cetățenia României, în mod special în perioada de pandemie. Toți înțelegem că cetățenia României îți oferă o siguranță în ziua de mâine prin faptul că statul român este responsabil în raport cu ai săi cetățeni și văzut cu alți ochi în lumea civilizată”, a specificat deputatul PAS.

Potrivit acestuia, cetățenia română trebuie obținută în mod legal și urgentarea respectivului proces trebuie să fie efectuată în strictă conformitate cu legislația din România.

„Având în considerație că în perioada de pandemie este mai complicat de procesat actele pentru obținerea cetățeniei României, dar extrem de necesară pentru cetățenii Republicii Moldova, vom solicita autorităților statului român să examineze oportunitatea de a suplini numărul de angajați pentru a procesa fără întârziere dosarele privind obținerea cetățeniei. Obținerea cetățeniei României trebuie să reprezinte pentru noi un drept istoric de determinare națională și nici cum un interes personal obținut prin complicitate la săvârșirea unor infracțiuni”, a mai subliniat Petru Frunze.  

43.9% din cetățenii R. Moldova își DORESC UNIREA cu România / SONDAJ demolator pentru „stataliști”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *