Actualitate

Un detașament special al armatei R. Moldova participă la parada militară de la București

La Parada de 1 Decembrie, de Ziua României, din acest an vor participa 2.600 de soldați și 360 de vehicule tehnice de război. De asemenea, MAI va lua parte la defilare cu 700 de cadre studenţi de la Câmpina, iar Armata Națională a Republicii Moldova cu 31 de militari.

Dacă vremea o va permite, la Parada de 1 Decembrie vor fi prezente şi elicopterele. La ultimele repetiţii generale, mai multe elicoptere Puma au survolat cerul, scrie presa română.

Este al doilea an când militarii români nu vor trece pe sub Arcul de Triumf de Ziua Națională, parada militară de 1 Decembrie având loc în Piața Constituției.

Militarii moldoveni au fost invitaţi să defileze cu drapelul Republicii Moldova, alături de militarii români, într-un detaşament special constituit cu prilejul Zilei Naționale a României. Evenimentul vine să consolideze dialogul politico-militar regional și să aprofundeze parteneriatul strategic cu România, se subliniază în decizia aprobată de guvernul de la Chișinău.

Este pentru a doua oară când militari moldoveni vor fi prezenți la Parada de 1 Decembrie, prima lor participare la această festivitate având loc anul trecut.

sursa: europalibera.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *