Moldova

Un duel sângeros la TV7: analistul I. Boțan l-a pus la pământ pe …

La un moment dat, discuția, sforăitoare și adormitoare, a început să capete culoare și nerv. Toate au început atunci când moderatoarea a încercat să-i îndemne pe invitați, pe un ton patetic de serbare școlărească, ca „prin toate metodele posibile și imposibile să intensificăm comunicare cu Federația Rusă”. Apelul moderatoarei i-a deranjat chiar și pe imperturbabilii invitați. A. Barbăroșie, i-a replicat că nu e bine „chiar prin toate mijloacele, fiindcă nu în toate cazurile scopul scuză mijloacele”. ”Parcă noi nu înțelegem doar ce vrea Kremlinul?” a mai adăugat Barbăroșie… „Credeți că chiar așa?”, a întrebat Morari, la care Barbăroșie a răspuns scurt și clar: „Chiar așa”!

Aici a intervenit invitatul căruia nu i-am reținut numele și s-a pornit tămbălăul, numit de unii „pluralism politic”. Când invitatul (căruia nu ia-m reținut numele) a început a delira în favoarea Rusiei, mai acuzând și societatea civilă că e „vândută” și „plătită” de americani, I. Boțan s-a enervat și l-a acuzat că face „propaganda”, dar nu analiză politică și că are „o logică perversă”.

Aici I. Boțan a lovit în „zece”: cu adevărat, cel vizat, căruia nu i-am reținut numele, e propagandist, nu analist politic și are o „logică perversă”.

Astfel, urmează o întrebare firească: de ce la o emisiune, care se vrea analitică, sunt invitați „propagandiști cu o logică perversă”? Cred autorii emisiunii că asta le sporește audiența?!

În loc de P.S.

Invitatul (căruia nu i-am reținut numele) a vorbit în finalul emisiunii despre „două vectore !?) – euroasiatic și european”.

De ce „două VECTORE”, dar nu „doi VECTORI”, cum e corect în limba română? Fiindcă, precum a recunoscut el, mai aproape lui îi este nu

Europa, ci modelul civilizațional rusesc, Rusia și cultural, și istoric , și religios… Când mai aproape ți-i Rusia e firesc să vezi O VECTORĂ, nu UN VECTOR…

Rafael Telespectatoru, pentru TIMPUL. MD 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *