Justiție

Un fost polițist, condamnat la 5 ani de închisoare, după ce a violat o minoră într-un parc din Chișinău

Un fost angajat al Inspectoratului General al Poliției a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu suspendare pentru o perioadă de 5 ani după ce acum 10 ani a violat o minoră într-un parc din Capitală. De asemenea, inculpatul urmează să-i achite victimei 300 mii lei drept prejudiciu moral. Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău.

Potrivit materialelor cauzei, totul s-a produs în octombrie 2012, când fostul angajat al MAI, care activa la acea etapă în calitate de inspector al Serviciului Poliției Judecătorești al IGP, împreună cu un grup de persoane, inclusiv o minoră de 15 ani, s-a deplasat în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani pentru a servi băuturi alcoolice, scrie Deschide.md.

La un moment dat, victima, fiind în stare de ebrietate, a plecat într-un automobil și s-a culcat pe bancheta din spate. La scurt timp, de ea s-a apropiat inculpatul care a profitat de starea minorei și a întreținut cu aceasta un raport sexual contrar voinței acesteia.

Fiind audiat, bărbatul nu și-a recunoscut vina, menționând că minora ar dori să-l șantajeze. De asemenea, acuzatorii de stat au reușit să demonstreze vina inculpatului.

Sentința poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *