Social

Un jurist de-a lui Șor, numit director al companiei publice TV de la Comrat

Un jurist de-a lui Ilan Șor va conduce compania publică de TV de la Comrat. Este vorba despre Vasile Dermenji, care a fost numit director executiv de Consiliul de Supraveghere al Companiei publice de televiziune și radio găgăuză GRT, scrie Nokta.

Potrivit sursei citate, concursul pentru funcția de director executiv a avut loc luni, 14 august. La această funcție au pretins Maria Perebikovskaea, Feodor Dobrov și Vasile Dermenji, transmite Newsmaker.md. 

De asemenea, candidații au depus un pachet de acte, cu biografia personală și strategia de dezvoltare a companiei publice.

Se menționează că Perebikovskaea nu s-a prezentat la concurs. Drept urmare Consiliul de Supraveghere l-a ales pe Dermenji.

Vasile Dermenji s-a născut în 1993 la Vulcănești. Acesta a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova cu licență în drept. A obținut o diplomă de master în drept economic. A lucrat ca avocat la compania MSA Finance. Din 2019 Dermenji lucrează avocat șef la organizația Pentru Orhei. Organizația, înregistrată în 2015. Nokta scrie că organizația nu are nici pagini pe rețelele de socializare, și nici site oficial. 

Deputatul Adunării Populare din Găgăuzia Alexandr Tarnavschii a menționat pe rețelele de socializare că „pentru a exclude influența politică asupra activităților independente ale companiei GRT, este important ca deputații să studieze procedura de alegere a directorului executiv, care din păcate s-a desfășurat cu ușile închise, fără o transmisiune în direct”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *