Social

Un marocan, dat în căutare internațională de doi ani, depistat la intrare în Republica Moldova

Polițiștii Aeroportului Internațional Chișinău au reținut un cetățean al Regatului Maroc, care era dat în căutare internațională încă din anul 2020. Acesta era căutat de INTERPOL pentru fals/fraudă bancară, tranmsite Știri.md.

După doi ani de căutare, acesta a fost depistat pe Aeroportul din Chișinău, la intrare în țară.

El a sosit la Chișinău cu o cursă „Istanbul-Chișinău”. La ghișeu străinul s-a prezentat cetățeanul Republicii Franceze în vârstă de 36 de ani, prezentând la controlul de frontieră pașaport cu indici vădiți de falsificare.

Imediat, persoanei i-a fost inițiat controlul în linia a doua, în urma căruia au fost depistate patru documente emise de autoritățile franceze – două permise de conducere și două cărți de identitate, precum și trei acte marocane – un pașaport, o carte de identitate și un permis de conducere.

Ca urmare a verificării amănunțite, în comun cu ofițerul FRONTEX, a fost constatat că doar cartea de identitate eliberată de către autoritățile din Regatul Maroc – este veridică, în restul documentelor s-au depistat semne vizibile de falsificare.

Totodată, în cadrul procedurii de control al străinului în baza de date INTERPOL, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este căutat de către autoritățile de ocrotire a normelor de drept din Regatul Maroc.

În fapt, pasagerul a fost reținut și escortat la izolatorul de detenție preventivă al Direcției de Poliție mun. Chișinău până la luarea unei decizii legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *