Actualitate

Un medic din Franța, vindea certificate verzi false, la prețul de 1000 de euro bucata

Presupuşii complici ai medicului, o femeie de 53 de ani şi un bărbat de 49 de ani, precum şi circa 20 de cumpărători au fost, de asemenea, arestaţi preventiv, a precizat o sursă din cadrul poliţiei. Medicul, în vârstă de 56 de ani, deţine un cabinet în localitatea Joinville-Le-Pont, la sud-est de Paris. El este suspectat că a vândut cel puţin 220 de certificate verzi false, la preţul de 1.000 de euro bucata.

În urma percheziţiilor la cabinetul său, anchetatorii au confiscat, printre altele, certificate şi teste PCR false. Anchetatorii au confiscat, de asemenea, „circa cincisprezece conturi bancare în valoare de câteva mii de euro”.

Aceste cazuri de falsificare legate de pandemia de COVID-19 implică adesea „persoane angajate în centre de vaccinare (…) care folosesc codul medicului pentru a emite certificate false”, însă rareori „un medic care vrea să facă profit”, a declarat sursa din cadrul poliţiei. În luna iulie, anchetatorii au fost avertizaţi de existenţa unui cont Snapchat care oferea teste PCR şi certificate verzi false.

Investigaţiile „au demonstrat că pacienţii nu s-au prezentat niciodată la cabinet”.

Cei circa 20 de clienţi aflaţi în custodia poliţiei, toţi peste 18 ani, nu se opun în mod deosebit vaccinării, însă „perioada de vară” le-ar fi motivat achiziţiile frauduloase: „Unele ţări au cerut o schemă completă de vaccinare şi ei au plătit preţuri exorbitante pentru a pleca în vacanţe”, a mai spus sursa din cadrul poliţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *