ActualitateExterne

Un pastor sud-coreean, considerat cândva un erou, închis pentru abuz asupra minorilor

Un pastor sud-coreean, considerat cândva un erou pentru că a scos ilegal din Coreea de Nord sute de nord-coreeni, a fost închis pentru abuzuri sexuale asupra unor adolescenți, notează Mediafax.

Chun Ki-won, în vârstă de 67 de ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru molestarea copiilor la internatul său din Seul, potrivit BBC. El a respins toate acuzațiile, dar judecătorul a stabilit că probele împotriva lui sunt clare. Chun Ki-won a fost găsit vinovat în cinci din șase cazuri de abuz împotriva copiilor.

Pastorul a fost privit ca o figură salvatoare timp de zeci de ani, oamenii numindu-l un „Schindler asiatic”. Chun a fondat Durihana, una dintre cele mai importante organizații din Coreea de Sud care îi ajută pe nord-coreeni să fugă prin rutele din China. El susține că a ajutat peste 1.000 de nord-coreeni să scape de regimul dur din Coreea de Nord în ultimii 25 de ani.

Chun a devenit celebru, iar organizația sa a înființat o școală alternativă pentru copiii dezertorilor nord-coreeni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *