Eveniment

Un ziar bun + o carte buna

Cel mai important proiect cultural de popularizare a cartii al anului 2009

Cotidianul TIMPUL si Editura LITERA lanseaza cel mai important proiect cultural, propus vreodata in R. Moldova – colectii valoroase de carti in limba romana la preturi mici si foarte mici. In fiecare vineri, cititorii care vor cumpara TIMPUL la chioscuri vor putea cumpara si cate o carte, la preturi mici, de cel putin trei ori mai mici decat in librarii.

Cartile propuse fac parte din Biblioteca pentru toti si Bestseller international, doua dintre colectiile internationale pentru cititorii de toate varstele. Elevii, liceenii si studentii isi vor putea procura celebrele romane ale lui Liviu Rebreanu, Marin Preda, Mircea Eliade s.a. Cititorii pasionati de neobisnuit si senzational isi vor putea completa bibliotecile cu carti bine scrise despre Putin si noua Rusie, Barack Obama, vietile secrete ale presedintilor americani, luptele mercenarilor din Irak, iar cei care doresc sa initieze o afacere vor putea intra in posesia unor secrete, ce ii vor ajuta sa evite esecurile si sa devina prosperi. Proiectul va fi lansat in ultima vineri a lunii, 30 octombrie. Nu rata ocazia, fa-ti biblioteca ta!

Copilul va citi cand isi va vedea parintii cu cartea in mana

Angelina Tanase, psiholog

Cred ca proiectul lansat de publicatia TIMPUL impreuna cu Editura LITERA este in masura sa schimbe realitatea in care, dupa cum afirma specialistii, in R. Moldova se citeste foarte putin. Sa speram ca acest proiect cultural care va aduce multe titluri de exceptie in casele oamenilor va aduce si dragostea de lectura. Se intampla des ca parintii sa se planga ca odraslele lor nu citesc si se intreaba ce sa faca, ce trucuri sa mai inventeze pentru a-si motiva copiii. Raspunsul e insa cat se poate de simplu, copilul va citi atunci cand isi va vedea parintii cu cartea in mana. Chiar daca suntem in era internetului si exista atatea surse alternative de informatie, totusi nimic nu se compara cu placerea de a rasfoi un ziar, o carte buna. Poate ca la sfarsitul proiectului multi oameni vor indragi cartea romaneasca si aceasta va deveni o adevarata valoare. O carte buna poate sa te influenteze foarte mult, poate sa-ti schimbe atitudinea, gandirea si chiar viata. Va doresc succes si cozi mari la chioscurile de ziare. Eu cu copiii mei vom fi primii cumparatori.

Noua campanie a TIMPULUI e admirabila

Silvia Ursu, asistent PR al Companiei „BDR Associates Communication Group”

Cartile sunt percepute, in ultima perioada, ca un obiect de lux, si cred ca a venit TIMPUL sa schimbam aceasta idee gresita. Cartea nu apartine doar unor categorii de oameni, ci tuturor. Ma bucur ca prin campania ziarului, cartile nu vor ramane pe rafturile din librarii, ci vor ajunge acolo unde le e destinul – in bibliotecile cititorilor.
In situatia in care online-ul ne-a furat si cartile, noua campanie a TIMPULUI de a vinde carti impreuna cu ziarul e admirabila. Cineva zicea: „Cartile vechi miros mai bine decat computerele vechi”, iar cititorii TIMPULUI vor avea ocazia acum sa simta adevaratul miros al literaturii clasice romanesti, ci nu al monitorului. Eu deja mi-am facut o lista preliminara a cartilor pe care am de gand sa le cumpar impreuna cu ziarul TIMPUL, facand in acelasi timp o investitie dubla in propria persoana.

Sa investim in cartea BUNa

Virgil Paslariuc, conf. univ. dr. la Facultatea de Istorie si Filozofie a Universitatii de Stat din Moldova

Acest tip de colaborare dintre doua institutii prestigioase – un ziar de mare tiraj si o editura cunoscuta – este utilizat de mai multa vreme in Occident, spre triplul beneficiu: al editurii, cotidianului national si al cititorului, de aceea este timpul sa-l adoptam si noi. De altfel, succesul productiei si difuzarii de carte in perioada de criza nu trebuie sa mire pe nimeni, deoarece in timpuri de „restriste” oamenii tind sa investeasca, in mod compensatoriu, in acele bunuri care sunt legate de calitatea vietii, iar cartea BUNa, cel putin pentru o parte a societatii, face parte anume din aceasta categorie. Investitia in carte inseamna investirea in acel capital simbolic necesar astazi oricarei persoane culte si competente.
In societatea moderna cei cu un grad inalt de instructiune, chiar daca nu sunt „condamnati” la succes, totusi, fie si din punct de vedere statistic, au cele mai mari sanse de reusita. Pentru familia mea, unde predominarea in biblioteca personala a literaturii de specialitate pare uneori „deprimanta”, aceasta oferta generoasa este o posibilitate unica de a o improspata cu literatura „pentru suflet” de cea mai mare calitate. Mai ales ca ne vine din urma un cititor pretentios, care asteapta inca sa-si descopere lumea. Si tinem mult ca acest univers sa i se deschida in dulcea limba romana.

Avem nevoie de carte ca de paine

Vasile Marzenco, presedintele Federatiei Nationale a Fermierilor din R. Moldova

M-a bucurat mult initiativa TIMPULUI care si-a propus drept scop de a readuce cartea in casele oamenilor si, mai cu seama, a celor de la sate. Din pacate, cartea buna ajunge greu la tara, iar de ea au nevoie si tinerii, si varstnicii. Am fost prin mai multe scoli de la sate si cunosc cat de mult se simte acolo penuria de carte. Iata de ce cred ca a venit timpul sa restabilim interesul fata de valori. De rand cu TIMPUL si LITERA, aici trebuie sa puna umarul si invatatorul, si agricultorul. In ceea ce ma priveste, voi informa membrii organizatiei noastre si-i voi indemna sa sustina aceasta initiativa. Avem structuri in toate regiunile tarii si trebuie sa ne mobilizam si noi pentru a le explica satenilor cat de necesara si de importanta este aceasta initiativa. Intr-adevar, astazi, aici si acum, avem nevoie de carte ca de paine.

Este o idee extraordinara

Valeriu Bulgari, presedintele Uniunii Republicane a Producatorilor Agricoli „UniAgroProtect”

Cartea este un lucru sfant pentru fiecare om si pentru fiecare familie. Chiar daca traim in secolul internetului, cartea este carte. Comunicarea cu scriitorul, cunoasterea valorilor nationale se face prin intermediul catii. Necesitatea ei nici nu poate fi pusa la indoiala. Problema e cum sa facem ca, in ultima instanta, aceasta sursa de informatie si cultura sa ajunga in fiecare casa. E nevoie sa mobilizam intreaga societate in aceasta directie. Sustin intru totul initiativa dumneavoastra si imi ofer sprijinul in realizarea ei.

A venit timpul lecturilor

Alexandru Cazacu, fermier din satul Cosernita, raionul Criuleni

Sunt un cititor fidel al ziarului TIMPUL si am ramas surprins de ideea acestei actiuni de exceptie. Din pacate, adeseori, fiind preocupati de grijile cotidiene, neglijam necesitatea lecturii. Fara carte, insa, generatia tanara nu are un viitor. Iar noi aspiram la un viitor european. Acum, cand suntem liberi, trebuie sa ne gandim si la carte. Unde mai pui ca TIMPUL si LITERA ne propun carti la preturi foarte mici. Este un lucru avantajos pentru fiecare dintre noi si trebuie sa beneficiem de aceasta oferta extraordinara.

Sa-i dam tineretului ceea ce-i lipseste

Gheorghe Malcoci, fermier, presedintele cooperativei de intreprinzator „Horea-service”

De multe ori ma gandesc ce anume ar trebui sa facem pentru ca in secolul internetului tinerii sa nu se indeparteze de carte. Si iata TIMPUL, cel mai citit ziar de la noi, a venit cu o initiativa foarte buna in acest sens. O salut din inima si sper ca, in felul acesta, vom salva tanara generatie. Se stie ca, in multe sate, librariile au fost transformate in baruri si cafenele, bibliotecile nu au carti in grafie latina, oamenilor nu le arde de lecturi. De aceea, un proiect de asemenea anvergura este mai mult decat necesar. Il sustin intru totul si sa fie intr-un ceas bun!

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *